Akoestiek verbeteren in kantoorruimtes The Language Lab

Bij The Language Lab draait alles om woorden. In een fraai kantoor aan de Sarphatistraat in Amsterdam werken in alle rust account- en projectmanagers aan de meest uiteenlopende vertaalopdrachten. Dat rustige werken was voorheen weleens lastig, want de matige akoestiek zorgde voor een hinderlijke nagalm in de kantoorruimtes en het bijzondere glazen huisje.

Het kantoor van vertaalbureau The Language Lab is al bijna een kwart eeuw gevestigd in de Oranje Nassau Kazerne, een oude kazerne met een rijke geschiedenis die achter dierentuin Artis te vinden is. 

“In het najaar van 2016 zijn we naar een ander deel van de kazerne verhuisd. Ons vorige kantoor was nogal hokkerig, met veel afgesloten ruimtes. We wilden het nu juist open houden. De dichte wanden hebben we daarom vervangen door glazen wanden”, vertelt bedrijfsleider Freek Roset.

Vergist in akoestiek

The Language Lab heeft met een uitgebreide verbouwing alle nadelen van de vorige ruimte weggewerkt. “In de akoestiek hebben we ons echter vergist”, aldus Freek. “Er werkt bij ons een flinke groep managers in een kantoortuin. Hun werk is een mengeling van druk telefoneren, overleggen met collega's, mailtjes tikken en de kwaliteit van teksten beoordelen. Deels werk dus waar ze geconcentreerd voor moeten kunnen werken. Ze kregen al snel last van een kakofonie van geluid. Vooral als er een overleg plaatsvond. Er moest echt wat aan die galm gedaan worden.”

Googlen naar akoestisch adviesbureau

“Mijn collega Koen heeft toen via Google naar een bureau gezocht dat ons hierbij kon helpen. We hebben twee partijen uitgenodigd. Na wat gesprekken zijn we met Allkoestiek verder gegaan omdat hun oplossing eleganter was. Bij de andere partij zat er een aluminium lijst om de akoestische panelen. Die paste totaal niet bij ons plafond en ze konden geen alternatief aanbieden. Lammert-Jan van Allkoestiek dacht heel goed met ons mee. Hij kon voor panelen zorgen die nauwelijks zouden opvallen tussen onze zwarte plafondbalken.”

Erg tevreden

"Omdat er niet in het plafond geboord mag worden, kwam Allkoestiek met het uitstekende plan om de akoestische panelen met magneten aan het metalen plafond vast te maken. Het kostte even wat moeite en tijd en er waren lasers voor nodig om alles goed uit te lijnen, maar we zijn erg tevreden over het resultaat. Het is een goede investering geweest in het welzijn van onze medewerkers.”

De projectmanagers van vertaalbureau The Language Lab bellen, overleggen en beoordelen nu teksten zonder last te hebben van een vervelende nagalm. Ook vergaderen is prettiger, al doen ze dat niet in de kantoortuin, maar in een bijzonder glazen huisje dat in de ruimte staat. Om daar de echo weg te halen, waren slechts enkele akoestische panelen nodig.

Heeft u ook een onprettige akoestiek in uw kantoor? Neem contact met ons op. We bedenken ook voor u graag een oplossing die zowel fraai als functioneel is.