Akoestiek woonkamer verbeteren

Woonkamers worden steeds vaker minimalistisch ingericht en afgewerkt met harde vloeren, plafonds en wanden. Denk daarbij aan glas, tegels en gladgestucte wanden en plafonds. Als gevolg hiervan ontstaat er in veel gevallen een nagalm die zorgt voor een onprettige akoestiek in de woonkamer.

Een nagalm is vooral vervelend in situaties waarin meerdere geluidsbronnen in de woonkamer aanwezig zijn, zoals met feestjes, spelende kinderen of het geluid van de tv terwijl anderen willen praten. Er ontstaat dan al snel een kakofonie van geluid. Hierdoor is de televisie niet meer hoorbaar, het ongestoord een boekje lezen onmogelijk en kost het jezelf verstaanbaar maken in een gesprek veel energie.

Geluidsabsorberende materialen

Om de akoestiek in de woonkamer te verbeteren, zijn er akoestische hulpmiddelen nodig. Deze materialen zullen het geluid absorberen en daardoor de galm verminderen en zelfs helemaal weghalen. Daarmee ontstaat er rust. Er kan weer normaal met elkaar gecommuniceerd worden, de televisie kan zachter en de kinderen krijgen veel minder prikkels.

Akoestiek verbeteren van uw woonkamer

Allkoestiek heeft een breed aanbod van akoestische oplossingen voor uw woonkamer. Uw oplossing is afhankelijk van het beschikbare budget, smaak en de benodigde absorptie in uw woonkamer.

Nagalmmeting aanvragen

Via een nagalmmeting weten we precies welke materialen nodig zijn om de akoestiek van uw woonkamer te verbeteren. Vraag deze aan via onze website.

Projectvoorbeelden

Herrie in de keuken opgelost door verbeteren akoestiek

Herrie in de keuken opgelost door verbeteren akoestiek

Het TV programma "Herrie in de keuken" heeft sinds vandaag een opname locatie minder. Eigenaar pakt akoestiek in woonkeuken aan...

Lees verder