Nagalm berekenen

Door de nagalm te berekenen van een ruimte, kan een voorspelling worden gedaan van de nagalmtijd in de huidige toestand of na het treffen van akoestische voorzieningen. De meetwaarden afkomstig uit de nagalmtijdmeting worden gebruikt voor het berekenen van de nagalm om het tekort en daarmee de hoeveelheid toe te voegen geluidsabsorptie (Open Raam) nauwkeurig te kunnen bepalen. U kunt de nagalm laten berekenen wanneer u het idee heeft dat de akoestiek in een bepaalde ruimte in uw pand verbeterd dient te worden. Wilt u de nagalm laten berekenen door een vakbekwaam bedrijf? Dan bent u van harte welkom bij Allkoestiek.

Is het mogelijk de nagalm te berekenen?

Het berekenen van de nagalm gebeurt op basis van een simulatiemodel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide bibliotheek met referente absorptiewaarden van veelgebruikte afwerking materialen. Voor situaties waar (nog) niet gemeten kan worden of waar sprake is van een ontwerpfase kan, door het berekenen van de nagalm, een voorspelling worden gedaan van het te verwachten akoestisch klimaat in de ruimte wanneer deze is gerealiseerd.

Voor het maken van een akoestische simulatieberekening hebben wij maten of bouwtekeningen nodig naast de specificatie van al aanwezige of geplande materialen qua afwerking van wanden, vloeren en plafonds. Met behulp van deze informatie kunnen wij de te verwachten nagalm berekenen. Hiermee kunnen akoestische problemen in een ruimte al in de ontwerpfase voorkomen worden.

Contact

De ervaren medewerkers van Allkoestiek kunnen voor u de nagalm berekenen tegen een vooraf overeengekomen tarief of op uurbasis. U vindt meer informatie over onze werkwijze en tarieven op de website. Wilt u de nagalm laten berekenen of heeft u interesse in meer informatie of advies? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0342-464153. Mailen kan naar info@allkoestiek.nl.

U kunt ook gebruik maken van het online contactformulier op onze website. Wij zijn u graag van dienst.