Over Allkoestiek

Thuis in iedere ruimte

Allkoestiek - over ons

Over Allkoestiek

Het verhaal begint in 1991 wanneer Mike Buijs voor het eerst in aanraking komt met het fenomeen akoestiek. In dat jaar start hij, met een bedrijfseconomische achtergrond, zijn loopbaan bij een firma in de Randstad actief in de verkoop van akoestische materialen.

In 2001 volgt een deelname in een firma waar men bezig is een akoestisch spuitprodukt uit hernieuwbare grondstoffen te ontwikkelen. Door inbreng van product-, markt- en applicatiekennis wordt dit uiteindelijk de voornaamste omzetbasis. Eind 2009 valt het besluit om uit te stappen en de focus te verleggen naar een volledige specialisatie binnen het vakgebied ruimte-akoestiek.

In januari 2010 wordt de fundering gelegd voor Allkoestiek B.V. en medio datzelfde jaar is het bedrijf een feit. Inmiddels bedienen wij onze klanten met een team van 11 enthousiaste medewerkers. Een modern bedrijf met ouderwetse kwaliteit en service.

Welkom bij Allkoestiek!

Vakkennis, praktijkervaring en het breedste assortiment aan akoestische oplossingen

Allkoestiek is gespecialiseerd in het oplossen van vraagstukken op het gebied van ruimte-akoestiek. Het begrip "akoestiek" wordt vaak verward met geluidstechniek. Wij houden ons echter bezig met het optimaliseren van het akoestisch klimaat van ruimten in gebouwen, kortom "ruimte-akoestiek".

Hierbij moet je denken aan ruimten waarin een teveel aan galm of echo heerst maar ook aan situaties waarin de spraakverstaanbaarheid (klaslokaal) of speech-privacy (behandelkamer arts) een belangrijke rol speelt.

De kracht van het bedrijf is de aanwezige akoestische kennis gecombineerd met een jarenlange ervaring in de praktische realisatie van akoestische projecten. Deze wordt versterkt door onze nauwe samenwerking met een streng geselecteerd netwerk aan specialisten, producenten, toeleveranciers en uitvoerende bedrijven.

Allkoestiek voert een compleet produktengamma herkenbaar aan het kenmerkende "all" logo in de produktnaam waarvan naast exclusieve licenties ook tal van produkten en oplossingen in eigen huis ontwikkeld zijn.

Het ontstaan van de naam Allkoestiek

Allkoestiek is een samensmelting van de woorden "alles" en "akoestiek" en voldeed ook aan de wens om de naam te laten beginnen met de eerste letter van het allfabet. Met "alles" afgekort als het Engelse "all" geven we de breedte van onze kennis, dienstverlening en oplossingen aan. Het door twee ll-en opgesplitste woord "akoestiek" verbindt de bedrijfsnaam direct met ons vakgebied ruimte-akoestiek.

De toevoeging "beheerst geluid" is een vinding van het reclameburo in de opdracht op zoek te gaan naar een passende subtitel en heeft een dubbele uitleg:

  • we geven hiermee aan dat de kennis op het vakgebied geluid aanwezig is (= beheersen ons vak);
  • ons advieswerk en onze oplossingen leiden tot ruimten waarin geluid onder controle (= beheerst) is.

In het kielzog van de naam voert Allkoestiek diverse, aan de huisstijl gekoppelde, produktlogo's voor akoestische produkten en oplossingen die we in eigen huis ontwikkeld hebben of in exclusiviteit voeren. De logo's beginnen allemaal met het kenmerkende all van de bedrijfsnaam.

Mike an het werk