Nagalmtijd berekenen

Door de nagalm van een ruimte te berekenen, wordt de basis voor een prettig akoestisch klimaat gelegd. De meetwaarden afkomstig uit de nagalmtijdmeting worden gebruikt om het tekort en daarmee de hoeveelheid toe te voegen geluidsabsorptie nauwkeurig te kunnen bepalen.

Wanneer nagalm berekenen?

Het is handig om de nagalm te berekenen...

  • Als je het idee heeft dat de akoestiek in een bepaalde ruimte in jouw pand verbeterd moet worden
  • Als je een nieuw pand van een prettige akoestiek wilt voorzien
  • Als je twijfelt over de huidige akoestische oplossing

Wil je de nagalm laten door een vakbekwaam bedrijf laten berekenen? Dan ben je van harte welkom bij Allkoestiek.

Kan van iedere ruimte de nagalm berekend worden?

Ja, dat kan. Het berekenen van de nagalm doen we op basis van een simulatiemodel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een uitgebreide bibliotheek referentie-absorptiewaarden van veelgebruikte afwerkingsmaterialen. Zo weten we precies wat in jouw ruimte noodzakelijk is.

Voor situaties waarin (nog) niet gemeten kan worden omdat je bijvoorbeeld nog middenin de ontwerpfase zit, kunnen we toch een voorspelling doen van het te verwachten akoestisch klimaat in de ruimte wanneer deze is gerealiseerd.

Om de nagalm in de schetsfase te berekenen, hebben we specificaties nodig van de materialen die gebruikt gaan worden voor afwerking van wanden, vloeren en plafonds. Ook zijn de bouwtekeningen van belang. Met behulp van deze informatie kunnen wij de te verwachten nagalm berekenen en hiermee kunnen akoestische problemen in een ruimte al in de ontwerpfase voorkomen worden.

Contact

We berekenen graag voor je de nagalm tegen een vooraf overeengekomen tarief. Wil je de nagalm laten berekenen of heb je interesse in meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op via 0342-464153 of info@allkoestiek.nl. Je kunt ook gebruikmaken van het contactformulier.

Wij zijn je graag van dienst.

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?