Akoestische plafondpanelen koop je bij Allkoestiek

Met akoestische plafondpanelen kun je vrij makkelijk, snel en betaalbaar een hele goede verbetering realiseren. Bekijk hier een aantal producten uit ons assortiment.

Akoestisch plafondpaneel koop je bij Allkoestiekhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.

Het plafond speelt vaak een belangrijke rol in de kwaliteit van de akoestiek in een ruimte. Heb je last van een slechte akoestiek, klinkt geluid in een ruimte te hard of te schel of is er een slechte spraakverstaanbaarheid of galm?  We zetten de feiten over akoestische plafondpanelen voor je op een rij. Meer weten? Lees en kijk snel verder.

Veelgestelde vragen akoestische plafondpanelen

Wat is de prijs van een akoestisch plafondpaneel?

Bij Allkoestiek koop je al een akoestisch plafondpaneel vanaf €8,75. Bekijk ook ons assortiment akoestische plafondpanelen.

Hoeveel plafondpanelen heb ik nodig voor een goede akoestiek?

Dit is erg afhankelijk van de omvang van het huidige akoestische probleem, het resultaat wat je wenst te bereiken en de plafondhoogte. Als vuistregel kun je aanhouden dat gemiddeld 35% van het plafondoppervlak voorzien dient te worden van panelen voor een goede akoestiek.

In welke maten en kleuren zijn akoestische plafonpanelen beschikbaar?

Standaard is er keuze uit 20 verschillende kleuren. Daarnaast kunnen wij de panelen op verzoek printen in iedere gewenste kleur.

Hoe bevestig je akoestische plafondpanelen?

De panelen kunnen optisch zwevend worden afgehangen met een luchtspouw of direct worden verlijmd tegen de ondergrond. Wanneer de panelen met een luchtspouw worden afgehangen is de absorberende werking nog beter.

Akoestiek en het plafond
 

 • Het plafond is vaak het grootste geluidsreflecterende oppervlak in een ruimte. Daarom zijn akoestische plafondpanelen in veel situaties een prima oplossing voor verbetering van de akoestiek. De keuze voor het plafond zorgt er ook voor dat het paneel buiten handbereik zit en op een onderhoudsarme plek. Daarnaast kun je de absorptie regelmatig verdelen over de ruimte wat bijdraagt aan een gelijkmatige ruimte-akoestiek. Met deze panelen verbetert de akoestiek doordat ze geluiden absorberen en  dempen. Door het verlagen van de nagalm neemt ook het geluidsniveau in een ruimte af.
   
 • Een bijkomend voordeel van akoestische plafondpanelen, is de ruime keuze. Ze zijn in veel  soorten en maten verkrijgbaar, zodat je altijd de panelen vindt die bij de uitstraling en de grootte passen van de ruimte die je wilt aanpakken. De geluidsabsorptie van de akoestische plafondpanelen is vaak zó goed, dat het niet nodig is om het gehele plafond ervan te voorzien.

Weet je hoe groot je ruimte is en welke verbetering je wilt realiseren dan hebben wij voor jou een aantal vuistregels qua hoeveelheden te monteren akoestische plafondpanelen.

Vraag ons gerust om advies


Harde materialen reflecteren geluiden

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Klinkt een ruimte hol?
 • Is de spraakverstaanbaarheid  slecht?
 • Klinken geluiden te schel?

Beantwoord je één of meerdere van deze vragen met ja, dan is er te weinig geluidabsorberend materiaal aanwezig in deze ruimte. Vaak zijn moderne materiaalkeuzes een belangrijke oorzaak. Harde wanden, vloeren en plafonds, bijvoorbeeld stucwerk, beton, glas, tegels of ander hard materiaal reflecteert geluiden. Met akoestisch materiaal demp je deze geluiden; gesprekken, muziek en andere geluiden klinken prettiger en je vermindert de galm aanzienlijk. De rust en het werk- of leefcomfort keert hiermee terug in de ruimte.

Op kantoren bijvoorbeeld, maar ook in andere werkruimtes is er vaak sprake van concentratieverlies door een slechte ruimte-akoestiek; gesprekken van collega’s leiden af en je raakt sneller vermoeid en gestrest door galm en harde geluiden om je heen. Met akoestische maatregelen, zoals het plaatsen van akoestische plafondpanelen behoort dit tot het verleden.

Allceiling® akoestisch element bij Webleads
Werkvloer Internetbureau Webleads - Allceiling® akoestisch element


De voordelen van akoestische plafondpanelen

Het belangrijkste van de akoestische plafondpanelen is natuurlijk dat ze de akoestiek aanzienlijk verbeteren. Een goede akoestiek draagt bij aan een prettige woon- of werkomgeving. Langdurige blootstelling leidt namelijk tot concentratieproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn en stress. 

Naast verbetering van de akoestiek biedt een akoestisch plafond de volgende voordelen:

 • De akoestische plafondplaten zijn losse elementen, wat plaatsen en ophangen relatief eenvoudig maakt.
 • Door de hoge absorptiewaarde hoef je vaak niet het hele plafond van akoestische platen te voorzien. Vaak is dat ook niet handig, of zelfs niet mogelijk. Wil je niet het hele plafond vullen, dan is het ophangen van akoestische plafondpanelen een prima oplossing. 
 • Akoestische plafondpanelen vallen nauwelijks op, ideaal als je de inrichting van de ruimte waar je ze ophangt niet wilt verstoren.


Akoestische plafondpanelen bij Allkoestiek

Zoek je een fraaie oplossing om de akoestiek van je ruimte te verbeteren, van uitstekende kwaliteit en met een hoge absorptiewaarde? Dan zijn Allceiling plafondpanelen een interessante optie. Ze zijn kaderloos en geschikt voor vrijwel elke ruimte. Standaard zijn de platen leverbaar in vier verschillende voorraadkleuren:

 • Pure White
 • French Grey
 • Anthracite Grey 
 • Raven Black

Met een iets langere levertijd heb je de keuze uit nog 18 andere kleuren. Vraag gerust even naar onze digitale kleurenkaart.
Heb je liever een andere kleur? Neem dan contact met ons op om je wensen te bespreken, we kunnen de panelen “akoestisch beprinten” in iedere PMS kleur of voorzien van een afbeelding of dessin naar wens..

Welke vormen plafondpanelen zijn er?

Akoestische plafondpanelen zijn verkrijgbaar in een ruime keuze aan vormen en maten.
De populairste variant is het rechthoekige paneel. Daarnaast passen we het driehoekige paneel steeds vaker toe. Het geeft een ruimte een meer speels karakter. Naast de rechthoek en de driehoek is ook de cirkelvormige Allceiling plafondplaat een fraaie optie. Bij Allkoestiek hebben we veel standaard afmetingen. Heb je echter een speciale wens dan kunnen wij de Allceiling elementen in vrijwel iedere gewenste vorm voor je zagen. Denk bijvoorbeeld aan een ovaal of hexagon. Vraag naar de mogelijkheden.

Net als alle andere plafondplaten, zijn Akoestische plafondpanelen leverbaar in 22 standaardkleuren met de mogelijkheid om deze in alle mogelijke kleuren te beprinten.

Akoestische oplossing van Allkoestiek
Kantoorruimte LIME Search&Connection Amsterdam - Allceiling® akoestisch element


Montage van de plafondpanelen

Plafondpanelen monteren we standaard op ongeveer 6 cm spouw met schroefankers aan het plafond. Een andere mogelijkheid is de panelen met een ketting of staaldraad verlaagd aan het plafond op te hangen op een afstand van 10 cm of meer. De plafondpanelen kunnen we zelfs aan de wanden en hellende daken monteren, met zogenoemde haaklatten of haakprofielen. Handig wanneer je de ondergrond niet wilt beschadigen. Heb je niet zoveel hoogte voor de montage dan is lijmen ook nog een optie.

Voor welke ruimtes zijn de akoestische plafondpanelen geschikt?

Akoestische panelen voor een akoestisch plafond kun je in vrijwel elke ruimte toepassen. In restaurants, scholen, kantoren en ook gewoon bij je thuis in de woonkamer. Je merkt direct na het monteren van de panelen dat de akoestiek in de ruimte aanzienlijk verbetert, door de hoge absorptiewaarden van dit product.
Het grote voordeel van een afgehangen plafondpaneel is de “dubbelzijdige” absorptie. Hierdoor haal je meer absorptie rendement uit iedere gemonteerde vierkante meter paneel.
In ons assortiment hebben we ook speciale panelen voor toepassing in vochtige omgevingen zoals zwembaden of een reinigbare versie voor in de keuken van een horecagelegenheid.

Wat kosten akoestische plafondpanelen?

Hoe groot is de ruimte waar de platen komen te hangen, wat is het gebruik van de ruimte en wat is de gewenste uitstraling? Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij het maken van de juiste keuze voor een  akoestische oplossing: hoeveel platen heb je nodig en van welk type? Vanzelfsprekend adviseren we je graag. Vraag direct een vrijblijvende prijsopgave op of neem contact op om de mogelijkheden en de kosten van akoestische plafondpanelen te bespreken.

Akoestische plafondpanelen toegepast in de Bastion
Akoestisch plafondpaneel toegepast in Bastion


Zoek je iets anders voor het plafond?

Misschien vind je akoestische plafondplaten niet de beste of mooiste oplossing voor jouw situatie. Dan is het goed om te weten dat je bij Allkoestiek ook terechtkunt voor tal van andere akoestische oplossingen  aan je plafond, zoals:

 • Akoestische cilinders: stijlvolle, lichtgewicht objecten in cilindervorm. Zowel in horizontale als in verticale uitvoering verkrijgbaar in verschillende diameters en lengtes. We noemen ze ook wel cilinderbaffles.
 • Akoestische kubussen: op elke gewenste plek aan het plafond te monteren kubusvormige akoestische elementen die een speels effect geven. Je komt ze ook wel tegen onder de naam kubusbaffles.
 • Akoestische baffles: geluidsabsorberende elementen om verticaal (hangend) aan het plafond te monteren. Ze absorberen aan meerdere kanten geluid, waardoor ze zeer efficiënt de akoestiek in een ruimte verbeteren. Akoestische baffles zijn een uitstekende keuze in ruimtes toegepast met hoge plafonds. Leverbaar in verschillende kleuren en materialen zoals polyesterwol, vilt, melamine schuim, glas- of steenwol.
 • Akoestisch plafondeiland: deze akoestische plafondplaat is voorzien van hoogwaardig absorptiemateriaal. Het heeft een chique uitstraling door de toplaag van textiel of versterkt glasvezel en de stijlvolle omlijsting.


Daarom kies je voor Allkoestiek

Last van een slechte akoestiek in je woon- of werkruimte? Bijvoorbeeld door galm, een slechte spraakverstaanbaarheid of te hard en schel klinkende geluiden? Bij Allkoestiek kun je terecht voor advies en voor het compleet leveren en monteren van oplossingen voor elk akoestiek probleem. Al meer dan dertig jaar bewijzen we dat onze akoestische oplossingen werken. Bij ons kun je altijd rekenen op:

 • Een gratis bezoek op locatie door een akoestisch adviseur voor bedrijven.
 • Advies op maat persoonlijk, per mail, telefonisch of whatsapp.
 • Een uitgebreid productassortiment met voor elk akoestisch probleem een passende oplossing. Bestaat de oplossing (nog) niet dan laten we graag onze creativiteit los op een stukje maatwerk voor jouw specifieke situatie.
 • Eigen toegewijde montageploegen die de gekozen elementen monteren.
 • Gegarandeerd een goed werkende maatwerkoplossing voor jouw akoestiek probleem.
 • Heldere en directe communicatie van het eerste gesprek tot de oplevering en nazorg.


Akoestiek verbeteren? Neem contact op!

Wil jij de akoestiek verbeteren met prachtige akoestische panelen voor plafond? Heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Neem contact met ons op! Bel naar 0342-464153, stuur een e-mail naar info@allkoestiek.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag ons gerust om advies

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

 • Meting en advies
 • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Akoestisch probleem? Waar kunnen we je bij helpen?

Particulier of zakelijk? *

Waar kunnen we mee helpen? *

Productcatalogus

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij de ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.