Akoestiek bij jouw thuis

voor een aangename woonomgeving

WONEN

Akoestiek van jouw woning verbeteren?

Tegenwoordig worden de leefruimten in woonhuizen veel afgewerkt met harde materialen. Denk daarbij aan glas, gestuucte wanden, gietvloeren of vloeren voorzien van plavuizen. Ook wordt er steeds meer gekozen voor hoge ruimten.

Dat ziet er mooi uit maar zorgt voor galm en dus een slechte akoestiek in jouw woonruimte. Het geluid komt dan rumoerig over en lijkt van alle kanten te komen. Daarnaast draagt een strak interieur ook niet bij aan een goede akoestiek.

Veel voorkomende woonruimtes:

Wanneer is er sprake van een slechte akoestiek

Wanneer je alleen in de ruimte verblijft zul je niet snel een slechte akoestiek ervaren. Zodra de televisie of audio aanstaat of je zit met je gezin of gasten aan tafel kan de geluidsbeleving compleet anders zijn. De geluiden zullen weerkaatsen via het plafond en de wand zonder dat deze geabsorbeerd worden. Het gevolg is een rumoerige ruimte.

Je moet dan moeite doen om jezelf verstaanbaar te maken of het is moeilijk om iemand te verstaan. Dit is erg vermoeiend. Je raakt ook snel geïrriteerd van geluid.

Rust boven de eettafel gecreëerd met een akoestisch element en een akoestisch schilderij
Akoestiek woonomgeving verbeterenhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Waarom is de akoestiek zo belangrijk?

Een goede verstaanbaarheid is van belang in jouw woonruimte. De gesprekken zijn beter te volgen en je hoeft jezelf niet te overschreeuwen om je verstaanbaar te maken. Een goede akoestiek is comfortabel en zorgt voor rust. Kinderen raken niet geprikkeld en krijgen minder afleiding.

Je hebt ook meer focus en concentratie wanneer je thuis werkt of wanneer je een lastig recept aan het bereiden bent.

De meest gekozen akoestische oplossingen

In veel gevallen is een combinatie van plafond- en wandoplossingen gewenst voor een goede akoestiek in jouw huiskamer, keuken of andere leefruimte. De meest gekozen oplossingen zijn:

  • Allceiling akoestische zwevende plafondpanelen
  • Allvisual akoestische afbeelding
  • Allpicture akoestisch schilderij

Allceiling akoestisch element boven eettafel in combinatie met een Allpicture akoestisch schilderij.
Allpicture akoestisch schilderij in combinatie met Allceiling akoestisch element


Uw akoestiek verbeteren?

Allkoestiek levert en monteert oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek in woonkamers,  (woon)keukens en andere leefruimtes. Elke woning en inrichting is anders, zo ook de plaatsing van de akoestische oplossingen. Allkoestiek neem je bij de hand.

Neem contact op met onze akoestisch specialist. Voor een vrijblijvend advies ontvangen wij graag foto's van jouw woonruimte en de afmetingen van deze woonruimte. 

Waar kunnen we bij helpen?

  • Vrijblijvend advies op afstand
  • Meting op locatie

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Waar kunnen we mee helpen

Waar kunnen wij mee helpen? *


Veel voorkomende woonruimtes
 

Producten die voor je interessant zijn

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij jouw ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws