Akoestisch schilderij kopen bij Allkoestiek

Met een akoestisch schilderij kun je mooi, geheel in eigen stijl en snel een hele goede verbetering realiseren. Bekijk hier een aantal producten uit ons assortiment.

Akoestisch schilderijhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.

Heb je last van galm of echo in je woonkamer, op kantoor of in een andere ruimte? Is de verstaanbaarheid slecht, of klinken geluiden  te hard en te schel? De oorzaak is  de weerkaatsing van geluiden tegen muren, plafonds en vloeren die afgewerkt zijn met harde materialen zoals bijvoorbeeld glad stucwerk of tegels.

De akoestiek verbeteren kan op veel verschillende manieren. Wil jij de akoestiek verbeteren en ook nog eens een prachtige afbeelding aan de muur als toevoeging van jouw interieur? Dat kan met een akoestisch schilderij. De opdruk van het akoestisch doek hoeft natuurlijk niet per se een schilderij te zijn: kies zelf welke afbeelding, foto, dessin op uni-kleur je mooi vindt. Zo verbeter je bij jou thuis of in je bedrijf de akoestiek met een stijlvol doek aan de muur.

Veelgestelde vragen akoestisch schilderij

Hoe bevestig ik een akoestisch schilderij?

Een akoestische schilderij kan eenvoudig met twee haakjes aan de wand bevestigd worden, net zoals een traditioneel schilderij. Dit schilderij vermindert geluidsoverlast en verbetert de spraakverstaanbaarheid.

Meer weten?
Neem contact met ons op via onze contactpagina.

Wat kost een akoestisch schilderij?

De prijs voor een akoestisch schilderij bij Allkoestiek, hangt af van verschillende zaken. De prijs is op aanvraag. Bekijk hier onze akoestische schilderijen.

Stijlvol akoestiek verbeteren

Akoestische schilderijen verbeteren op twee manieren de akoestiek.

 • De nagalmtijd in een ruimte gaat naar beneden.
 • Ze nemen hinderlijke geluidsreflecties via harde wandvlakken weg.

Onze schilderijen worden afgewerkt met een hoge kwaliteit akoestisch open doek en gevuld met een A klasse akoestische vulling van minimaal 40 mm dik. Op het doek kun je iedere afbeelding laten printen. Ook kun je voor een dessin of effen kleur kiezen. Het akoestisch schilderij heeft geen zichtbaar frame of lijst. De afbeelding loopt dus door op de zijkanten, wat een zeer chique en zwevende uitstraling geeft.

Vraag ons gerust om advies


Allpicture akoestisch schilderij

Bij Allkoestiek kun je terecht voor verschillende soorten akoestische schilderijen en afbeeldingen. Zoals de Allpicture, dit type schilderij wordt met afstandhouders 45 millimeter boven de ondergrond gehouden. Daardoor levert ook de achterzijde van het schilderij een bijdrage aan de akoestiek. De Allpicture kunnen we zowel aan wanden, het plafond of aan schuine kapconstructies voor je monteren. We zetten de belangrijkste eigenschappen van een Allpicture akoestisch schilderij op een rij:

 • Sterke verbetering van de akoestiek in de ruimte waar je het schilderij ophangt.
 • Je kunt kiezen uit een opvallende of juist een onopvallende kleur of afbeelding, bepaal zelf wat het beste in je interieur past.
 • Stijlvolle uitstraling door zwevende montage.
 • Afbeelding loopt door over de zijkanten van het doek. Kaderloos.
 • Eenvoudig te plaatsen en verplaatsen.
   
Akoestische afbeelding in een woning van Allvisual


Allvisual akoestische afbeelding

Een ander mooi voorbeeld van een akoestische afbeelding is de Allvisual. Deze bestaat uit een zichtbaar aluminium kader voorzien van een uitneembaar akoestisch open doek. Het doek printen we voor je met een afbeelding of kleur naar keuze. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

De standaard vulling achter het doek is een akoestische wolplaat van 40 mm dikte. Als alternatief is een akoestische plaat leverbaar met een nóg betere absorptieklasse A. Dit levert een sterkere bijdrage aan de verbetering van de akoestiek.

Met een Allvisual akoestische afbeelding bereik je een een uitstekende akoestiek en geef je gelijktijdig direct een andere sfeer aan je interieur. We zetten de eigenschappen van Allvisual doeken op een rij:

 • Het kader is standaard van aluminium. Ook leverbaar in Gitzwart RAL9005 en Zuiverwit RAL9010.
 • Je hebt de keuze uit twee typen absorptie.
 • Diverse afmetingen, zelfs gehele wandvlakken zijn mogelijk (zie Allstretch).
 • Vrijwel eindeloze mogelijkheden om het doek te bedrukken in een kleur of met een afbeelding naar keuze.
 • Doorschijnen is uitgesloten door toepassing van een akoestisch open molton als backing achter het akoestisch doek
 • Standaard als bouwpakket en tot nog te transporteren afmetingen bieden we de optie om ze compleet voorgemonteerd te leveren. Je hoeft ze zelf dan alleen nog maar op te hangen.
 • Elk akoestisch schilderij is volledig maatwerk.
 • Gevuld met een A-kwaliteit absorptie vulling van minimaal 40 mm dik.
  Meer weten over dit product? Klik op onderstaande knop!

  Allvisual akoestische afbeelding


Kies de juiste maat

Akoestische schilderijen en afbeeldingen kun je bij ons in zeer veel verschillende uitvoeringen en afmetingen kopen. Hoe groter het akoestische schilderij, hoe meer effect het heeft op de akoestiek. Stem de grootte van het schilderij af op de afmetingen van de ruimte waar het in komt te hangen. Natuurlijk kun je voor grote ruimtes voor meerdere schilderijen kiezen, of een combinatie met andere akoestische oplossingen. Ook stoer is het maken van bijvoorbeeld een drie-luik door één afbeelding te verdelen over meerdere losse schilderijen naast elkaar. Heb je  advies nodig? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg. Liever direcht inzicht in de kosten van het verhelpen van jouw akoestische probleem?

Kies je afbeelding

Het mooie van akoestische doeken is dat de opdrukmogelijkheden bijna oneindig zijn. Je kunt zelf een afbeelding kiezen die je bij ons aanlevert, en die wij vervolgens op het doek afdrukken. Zo kun je altijd een afbeelding kiezen die perfect in de interieurstijl past van de ruimte waar het komt te hangen. Dat kan een klassiek schilderij zijn, een landschap en nog veel meer. Voor in een bedrijfsruimte kun je kiezen voor bijvoorbeeld het bedrijfslogo. Wil je juist geen opvallende afbeelding, maar liever een neutrale opdruk? Dan is het mogelijk om het doek in een effen PMS kleur naar keuze te bedrukken.

Akoestisch fotopaneel in restaurant Rotterdam
Akoestisch fotopaneel van akoestiek in restaurant Rotterdam


Wat kost een akoestisch schilderij?

Elke ruimte en elke situatie is weer anders. Hoe groot de ruimte is, hoe deze wordt gebruikt en wat de uitstraling ervan is. Dit zijn allemaal factoren die meespelen in de prijs van het schilderij. Wil je van tevoren weten wat de akoestische afbeelding van jouw keuze gaat kosten? Vraag direct een vrijblijvende prijsopgave op of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag vrijblijvende prijsopgave aan


Meting aanvragen?

Wil je voordat je overgaat tot aankoop van een akoestisch schilderij eerst precies weten hoe het ervoor staat met de akoestiek in een ruimte? Dan komen we graag op jouw locatie meten. Eén van onze experts voert de nagalmtijdmeting uit met specialistische en gekalibreerde apparatuur. Op basis van de feiten en cijfers uit de meting geven we je een advies op maat, met de garantie op een werkende oplossing. Vraag direct een meting op locatie aan of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Vraag nu een meting op locatie aan


Daarom kies je een akoestisch schilderij

Pak je akoestische problemen aan met een akoestisch schilderij of afbeelding en sla twee vliegen in één klap. Je akoestische probleem behoort tot het verleden en je geeft de ruimte een stijlvolle upgrade met een prachtige afbeelding aan de muur. We zetten de voordelen van het verbeteren van de akoestiek  met een afbeelding of schilderij op doek voor je op een rij:

 • Hoe groot je muur ook is, er is altijd een geschikte maat afbeelding voor.
 • Onze akoestisch open doeken zijn van hoogwaardige kwaliteit, zowel voor de verbetering van de akoestiek als de kwaliteit van de afbeelding.
 • Je hebt de keuze uit een grote collectie prachtige afbeeldingen, of je kiest voor je eigen ontwerp.
   
Akoestiek in vergaderruimte in Rijswijk
Akoestiek in vergaderruimte in rijswijk met akoestisch element


Over Allkoestiek

Heb je last van nagalm, een slechte spraakverstaanbaarheid of te hard of te schel klinkende geluiden? Om wat voor ruimte het ook gaat, Allkoestiek helpt je om de akoestiek te verbeteren. Wij adviseren, leveren en monteren akoestische oplossingen voor vrijwel alle soorten ruimtes, in veel soorten en maten. Dat varieert van standaardoplossingen tot complete projecten, waarbij we met je meedenken over welke akoestische oplossing perfect past bij jouw situatie. Daarbij houden we rekening met je budget en je bestaande inrichting. Of het nu gaat om kantoorruimte, fabriekshallen, sportzalen, woonkamers of andere ruimtes: verbetering van de akoestiek is in vrijwel elke ruimte mogelijk. 

Akoestiek verbeteren? Neem contact op!

Wil jij de akoestiek verbeteren met een prachtig akoestisch schilderij of andere afbeelding? Heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Neem contact met ons op! Bel naar 0342-464153, stuur een e-mail naar info@allkoestiek.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag ons gerust om advies

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

 • Meting en advies
 • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Waar wil je de akoestiek verbeteren? Waar kunnen we je mee helpen?

Particulier of zakelijk? *

Waar kunnen we mee helpen? *

Productcatalogus

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij de ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.