Nagalmtijd binnen jouw pand verminderen?

De nagalmtijd is de tijd dat het geluid nog hoorbaar is nadat de bron ervan al gestopt is. In sommige gevallen is de nagalmtijd extreem lang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwembaden of gymzalen. Het is mogelijk deze nagalmtijd te reduceren door het toevoegen van voldoende geluidabsorptie. Een professional binnen de branche kan de nagalmtijd voor je meten en berekenen en een gedegen en eerlijk advies geven over de mogelijkheden om de akoestiek aanzienlijk te verbeteren. Allkoestiek is een gespecialiseerd bedrijf dat je hiermee van dienst kan zijn.

Waarom is een korte nagalmtijd belangrijk?

Er zijn diverse redenen om de nagalmtijd in een bepaalde ruimte te beperken. Zo is het aan te raden om de nagalmtijd in bijvoorbeeld een vergaderruimte kort te houden, zodat de spraak goed verstaanbaar is. In drukbezochte en ruimten met een groot volume, zoals een zwembad, gymzaal, sporthal of fabriekshal, ontstaat vaak een teveel aan geluid. Het is belangrijk de nagalmtijd in dit soort ruimten kort te houden om te voorkomen dat het lawaai naast irriterend en oncomfortabel ook belastend voor het gehoor wordt. In bepaalde situaties kan het gewenst zijn een wat langere nagalmtijd aan te houden vanwege de gewenste overdracht van geluid over een langere afstand. In dit voorbeeld past de concertzaal.

Contact

De nagalmtijd is bepalend voor de geluidsbeleving in een ruimte. Het is belangrijk dat de nagalmtijd past bij de functie cq het gebruik van de ruimte en dat deze in de verschillende frequentiegebieden in evenwicht is. Een combinatie van deze twee uitgangspunten zal dan leiden tot een comfortabele akoestiek. Allkoestiek kan je hierbij volledig ondersteunen; vanaf het in kaart brengen van het probleem tot en met de uiteindelijke realisatie van de oplossing. Wij verrichten onder meer nagalmtijdmetingen en kunnen je op basis van de uitkomsten adviseren en informeren over mogelijke oplossingen. Wij stellen, indien gewenst, ook graag een vrijblijvende offerte voor je op. Bel naar 0342-464153, mail naar info@allkoestiek.nl of maak gebruik van het online contactformulier.

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

  • Meting en advies
  • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Waar wil je de akoestiek verbeteren? Waar kunnen we je mee helpen?

Particulier of zakelijk? *

Waar kunnen we mee helpen? *

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?