Akoestiek voor bedrijven

Bij akoestiek denk je misschien al snel aan theaters, bioscopen of muziekstudio’s. Of aan de akoestiek van je surround sound installatie thuis. Maar een goede akoestiek is voor vrijwel elke ruimte waar mensen wonen, werken of recreëren belangrijk. Niet alleen thuis, in een theater of op kantoor, maar ook als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt als kleine of middelgrote zelfstandige. In dit artikel vertellen we meer over waarom akoestiek specifiek zo belangrijk is voor bedrijven, zoals tussenhandel, installateurs, showrooms en winkels. Heb je last van slechte akoestiek?

Goede akoestiek is belangrijk in vrijwel elke ruimte

Heb je in een ruimte veel last van galm, te schel of te hard weerkaatsende geluiden of slechte verstaanbaarheid? Dan is de akoestiek niet in orde en dat leidt vaak tot ergernis, vermoeidheid of stress bij de gebruikers en bezoekers van een ruimte. Dat geldt voor vrijwel elke soort ruimte; een sporthal, op kantoor, in een showroom, thuis et cetera. Heb je bijvoorbeeld een winkel, dan is een slechte akoestiek niet fijn voor je klanten, maar al helemaal niet voor jezelf en je medewerkers. Je verblijft immers veel langer in de zaak dan vrijwel alle klanten. Onderzoek toont aan dat slechte akoestiek kan leiden tot klachten, zoals stress en vermoeidheid. Langdurige blootstelling aan te veel herrie kan zelfs leiden tot gehoorschade. Slechte akoestiek verbeteren?

Vraag ons gerust om advies


Goede akoestiek  in kantoor bij Webleads
Goede akoestiek bij Webleads


Voordelen van akoestiek verbeteren

Zorg je ervoor dat de akoestiek in een ruimte goed is, dan draagt dat bij aan:

 • Goede verstaanbaarheid.
 • Betere concentratie.
 • Betere gezondheid.
 • Meer veiligheid: bijvoorbeeld in een grote werkruimte waar je door goede akoestiek waarschuwingssignalen sneller waarneemt.

Kort samengevat is het met een goede akoestiek prettiger wonen, werken, sporten of wat er verder ook mogelijk is in een ruimte.

De akoestiek in winkel- en showroomruimtes

Heb je een bedrijf waar veel klanten over de vloer komen, zoals een winkel of een showroom? Slechte akoestiek in een winkel kan omzet kosten. Is het onnodig lawaaierig of klinken geluiden hol of schel, dan zijn klanten eerder geneigd de winkel te verlaten. Met de juiste akoestische elementen zorg je voor een aangename geluidsomgeving, waarin je klanten zich prettig voelen. Ze blijven langer en de kans dat ze geld uitgeven neemt toe. Uit onderzoek blijkt zelfs dat elke 1% langer verblijf een stijging van 1,3% van de verkoop oplevert. Een goede akoestiek hoort bij het creëren van een aangename sfeer voor klanten en andere bezoekers, maar ook voor je medewerkers en jezelf. Geluid is onzichtbaar, maar het is net zo belangrijk voor de sfeer en uitstraling van je zaak als het visuele, zoals de indeling en inrichting. Ook de akoestiek binnen jouw pand verbeteren?

Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan


Achtergrondmuziek

In winkels hoor je vaak achtergrondmuziek. Dit helpt om klanten zich prettiger te laten voelen door een huiselijke en gemoedelijke sfeer te creëren. In de wat meer trendy winkels, bijvoorbeeld kleding- en schoenenwinkels die zich met name op jongeren richten gaat het geluid vaak juist wat harder. In beide gevallen is een goede akoestiek belangrijk. Welke muziekstijl je ook afspeelt in een winkel of showroom, bij een slechte akoestiek gaat het snel irriteren en dan bereik je een averechts effect.

Akoestische toepassing in werkplaats
Akoestische toepassing in werkplaats van bedrijf


Akoestiek verbeteren in werkruimtes van bedrijven

In ruimtes waar de klanten doorgaans niet of minder vaak komen, zoals werkplaatsen, magazijnen en vergelijkbare ruimtes, spelen vaak meerdere factoren een rol bij de akoestiek. Op kantoor zijn bijvoorbeeld de meeste geluidsbronnen menselijk, maar in andere werkruimtes heb je veel meer verschillende geluidsbronnen. Naast collega’s zijn dat apparaten, machines en gereedschappen en misschien zelfs rondrijdende karren en heftrucks.

Geluidsbronnen kun je meestal niet wegnemen, maar de akoestiek verbeteren kan vrijwel altijd. Een goede akoestiek biedt veel voordelen:

 • Goede akoestiek houdt onder andere in dat het absorberen van geluidsreflecties tegen harde oppervlakken optimaal is, oftewel minder of geen galm. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je de richting waar geluiden vandaan komen beter waarneemt.
 • Geluiden ervaar je minder snel als herrie, doordat bij goede akoestiek het ‘klankkast effect’ niet optreedt.
 • Goede akoestiek maakt het werk minder vermoeiend, je ervaart minder geluidsprikkels en werkt daardoor comfortabeler.
 • Communiceren met klanten en collega’s gaat veel prettiger.
 • Eventuele achtergrondmuziek klinkt aangenamer.

Vergeet ook niet dat je in werkplaatsen, garages, magazijnen en andere vergelijkbare omgevingen te maken hebt met de Arbowetgeving. Als geluiden in een werkruimte de 85 decibel overschrijden, ben je verplicht om maatregelen te nemen. Akoestiek binnen jouw pand verbeteren?

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave


Ook bij akoestiek voor bedrijven geldt: meten is weten

Wil je precies weten wat het niveau van de akoestiek in een bepaalde ruimte is, zodat je op basis daarvan tot een maatwerkoplossing kunt komen? We komen graag bij je op locatie een meting doen.

Op basis van de bevindingen uit de meting, komen we met een advies op maat om de akoestiek in de betreffende ruimte te optimaliseren. Hierbij nemen we mee:

 • De grootte van de ruimte.
 • De uitstraling van de ruimte.
 • Eventuele eisen uit het bouwbesluit.
 • Het gebruik en het doel van de ruimte.
 • Het aantal personen dat doorgaans van de ruimte gebruikmaakt.

De benodigde aanpassingen vertalen we concreet naar akoestische producten; welke producten zijn het meest geschikt in jouw specifieke situatie? In onze advisering houden we naast de ideale akoestiek ook rekening met de inrichting en uitstraling van een ruimte en het budget van de opdrachtgever.

Akoestische oplossing in bedrijfsruimte
Akoestische oplossing binnen bedrijfsruimte


Akoestiek verbeteren in werkruimtes van bedrijven

Goede akoestiek is belangrijk voor zowel bedrijven als particulieren. Heb je last van slechte akoestiek in een bepaalde ruimte in jouw bedrijf? Bijvoorbeeld galm, slechte verstaanbaarheid of te hard of te schel klinkende geluiden? Allkoestiek, adviseert, levert en monteert oplossingen voor elk akoestiek probleem:

 • Met meer dan 30 jaar ervaring en meer dan 1000 succesvolle projecten kent akoestiek voor ons geen geheimen meer.
 • Gratis bezoek op locatie door een akoestisch adviseur - alleen voor bedrijven.
 • Elke ruimte en elke situatie is weer anders, daarom leveren we altijd maatwerk.
 • Onze eigen montageploeg komt de door jou gekozen oplossing monteren op locatie.
 • Ontzorging in alle fases van jouw akoestisch project: van het eerste gesprek tot levering of complete montage regelen we alles effectief en nauwkeurig.

Kortom, Allkoestiek garandeert een goede akoestiek op het werk of thuis, met maatwerkoplossingen voor elk akoestisch probleem.

Akoestiek verbeteren? Neem contact op!

Wil jij de akoestiek verbeteren met een prachtig akoestisch schilderij of andere afbeelding? Heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Neem contact met ons op! Bel naar 0342-464153, stuur een e-mail naar info@allkoestiek.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag ons gerust om advies

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

 • Meting en advies
 • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Akoestisch probleem? Waar kunnen we je bij helpen?

Particulier of zakelijk? *

Waar kunnen we mee helpen? *

Productcatalogus

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij de ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.