Akoestiek en interieur

Ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen of inrichten van een ruimte, dan is het verstandig om ook aan de akoestiek te denken. Goede akoestiek in je interieur levert namelijk een aanzienlijke bijdrage aan het leef- en werkcomfort. Door harde materialen in een gebouw, zoals steen, metaal en glas, weerkaatsen geluiden en ontstaat een storende galm. Dit is goed op te lossen door geluidsabsorberende, akoestische elementen in het interieur op te nemen, die passen bij de sfeer en stijl van de ruimte. Op zoek naar een akoestisch stijlvol element?

Akoestiek hoort bij het interieur

Bij een comfortabele werk- of woonomgeving denk je vaak als eerste aan de inrichting, lichtinval en decoratieve accessoires. Het komt vaak voor dat pas nadat een ruimte volledig is ingericht, opvalt dat de akoestiek ook belangrijk is. Constateer je in een nieuwe woning of een nieuw bedrijfspand slechte akoestiek, dan is de oorzaak vaak:

 • Gebruik van harde materialen zoals beton, glas en staal. Dit resulteert in te veel nagalm.
 • Er is bij de bouw onvoldoende rekening gehouden met geluidsisolatie van vloeren, wanden en plafonds.

Slechte akoestiek verbeteren?

Vraag ons gerust om advies


Wat kun je zelf doen?  

Heb je in het interieur van jouw woning of bedrijfspand te maken met veel hard materiaal, en heb je daardoor last van galm of andere akoestische problemen? Er zijn een aantal zaken die je zelf kunt aanpassen om de akoestiek enigszins te verbeteren:

 • Raambekleding: gordijnen dragen bij aan de sfeer, maar ook aan de akoestiek. Zeker als je woon- of werkruimte een hoog plafond heeft, zijn gordijnen een aanrader. Hoe zwaarder de stof, hoe beter het effect op de akoestiek.
 • Planten: voor planten geldt hetzelfde als voor gordijnen: ze brengen sfeer en dragen ook nog eens een steentje bij aan de akoestiek. Dat geldt nog iets sterker als je meerdere grote planten met grote bladeren neerzet.
 • Tapijt en vloerkleden: voeg zachte materialen toe aan je interieur, als compensatie voor de harde materialen. Hoe meer hoogpolig het tapijt of vloerkleed, des te sterker het effect.
 • Meer spullen: alle kleine beetjes helpen en ook meubels en accessoires kunnen bijdragen aan een betere akoestiek. Denk daarbij aan zachte accessoires zoals kussens, plaids en kleedjes.

Akoestisch interieur toegepast in een hippe kantooromgeving
Akoestische interieur oplossingen


Akoestiek hoort bij het interieur  

Vaak zijn opties als gordijnen en zachte vloerbedekking niet voldoende om de akoestiek te verbeteren. Dat geldt des te meer bij grote en hoge ruimtes. Je hebt dan een professionele aanpak nodig, in de vorm van producten die de akoestiek verbeteren. Je wil natuurlijk wel dat die bij jouw interieur passen.

Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om de akoestiek van een ruimte te verbeteren, passend bij elke interieurstijl. Op de eerste plaats kan dat met akoestische wand- en plafondpanelen in diverse soorten en maten. Deze hebben vaak een neutrale uitstraling, zodat ze in vrijwel elk interieur passen, maar je kunt ook voor een meer stijlvolle oplossing kiezen: akoestische elementen die niet alleen de akoestiek verbeteren, maar daarbij de ruimte ook nog eens een stijlvolle upgrade geven. We geven enkele voorbeelden:

 • Akoestische cilinder: cilindervormige elementen, gemaakt van akoestisch, opencellig schuim. Licht van gewicht, hittebestendig in diverse afmetingen verkrijgbaar.
 • Akoestische kubus: bereik een goede akoestiek én een speels effect met deze kubusvormige akoestische objecten. De standaardkleuren zijn wit en grijs, maar bij afname van meerdere kubussen is het mogelijk ze te leveren in een RAL-kleur naar keuze!
 • Akoestische afbeelding: een klassiek schilderij, je mooiste foto of een effen kleur: een akoestisch doek met een afbeelding biedt vrijwel oneindige mogelijkheden.
 • Akoestische kroonluchter: deze echte eyecatcher is bijzonder geschikt voor ruimtes waar het plafond niet geschikt is voor akoestische panelen. Denk bijvoorbeeld aan een gewelf, of een andere ruimte met een gebogen plafond. Zeer geschikt voor hoge ruimtes en in verschillende maten verkrijgbaar.
 • Akoestiche verlichting: sla drie vliegen in één klap: goede verlichting, verbetering van de akoestiek en ook nog eens een stijlvolle blikvanger.

Er is nog veel meer mogelijk, naast de hierboven genoemde mogelijkheden en akoestische wand- en plafondpanelen kun je bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld akoestisch spuit- of stucwerk en akoestisch behang. Kortom, wat je interieurstijl ook is, er is altijd een akoestische oplossing die perfect bij jouw interieurstijl past. Bekijk voor al onze akoestische oplossingen het akoestische producten overzicht.

Van advies naar realisatie 

Voor ieder interieur is het mogelijk om de ideale akoestiek te bereiken. Allkoestiek kan de ideale akoestiek in elke specifieke ruimte berekenen. Hierbij houden we rekening met de grootte en het gebruik van de ruimte, de interieurstijl en uitstraling en, indien van toepassing, ook met de eisen uit het bouwbesluit.

De resultaten uit de metingen koppelen we aan advieswaardes zodat we exact kunnen berekenen welke akoestische aanpassingen nodig zijn. Dit vertalen we naar concrete akoestische producten. Bij de keuze van de akoestische elementen houden we rekening met de interieurstijl van de ruimte en het budget van de opdrachtgever. Direct persoonlijk contact?

Neem vrijblijvend contact op

Akoestiek meegenomen in het interieurplan van restaurant
Akoestiek meegenomen in het interieur


Allkoestiek biedt akoestische oplossingen voor elk interieur  

Heb je last van galm, slechte verstaanbaarheid of te hard of te schel klinkende geluiden in een ruimte? Met de juiste akoestische oplossingen is het mogelijk om in elk interieur een prettige akoestiek te realiseren. Allkoestiek biedt hiervoor een brede keuze aan oplossingen: we adviseren, doen metingen, leveren en monteren akoestische oplossingen voor elke ruimte. Daarbij houden we rekening met de stijl en uitstraling van jouw interieur, jouw eisen, wensen en budget. Je kunt bij ons altijd rekenen op:

 • Voor bedrijven: gratis bezoek op locatie door een akoestisch adviseur.
 • Advies op maat.
 • Een breed productassortiment, voor elk interieur een esthetisch passende oplossing, voor elk budget.
 • Onze eigen toegewijde montageploeg monteert de door jou gekozen elementen op locatie.
 • Gegarandeerd een goede akoestiek op het werk of thuis, in de vorm van een prima werkende maatwerkoplossing voor jouw akoestiek probleem.
 • Van het eerste gesprek tot levering of complete montage; ontzorging in alle fasen van jouw akoestisch project.


Akoestiek verbeteren? Neem contact op!

Wil jij de akoestiek verbeteren met een prachtig akoestisch schilderij of andere afbeelding? Heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Neem contact met ons op! Bel naar 0342-464153, stuur een e-mail naar info@allkoestiek.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag ons gerust om advies

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

 • Meting en advies
 • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Akoestisch probleem? Waar kunnen we je bij helpen?

Particulier of zakelijk? *

Waar kunnen we mee helpen? *

Productcatalogus

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij de ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.