Polyesterwol, een duurzame en budgetvriendelijke akoestische oplossing

Polyesterwol platen voor het verbeteren van de akoestiekhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.

Budgetvriendelijk, duurzaam en goed je akoestiek verbeteren? Dat kan met de Allwool akoestische polyesterwol platen. Deze verbeteren de akoestiek goedkoop én zeer effectief. De structuur van deze akoestische wolplaat zorgt voor een goede demping van het geluid en vermindert de galm in een ruimte. De plaat is glad afgewerkt een daarom toepasbaar voor direct zichtwerk.

Bekijk ons assortiment Bestel via onze webshop Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen akoestische polyesterwolplaten

Wat kost een akoestische polyesterwolplaat?

Een akoestische polyesterwolplaat is al beschikbaar vanaf €22,5. Bekijk hier ons aanbod akoestische polyesterwolplaten.

Hoe plaats ik een akoestische polyesterwolplaat?

Een akoestische polyesterwolplaat kan direct verlijmd worden tegen de ondergrond, maar kan ook afgehangen worden met behulp van mechanische bevestiging waarmee de plaat een optisch zwevend karakter krijgt.

Duurzaam product

Polyesterwol bestaat uit synthetische vezels die deels vervaardigd worden uit gerecyclede materialen, zoals PET-flessen. Het produceren van duurzame polyesterwol vermindert de hoeveelheid afval die anders op stortplaatsen terecht zou komen en het vermindert het gebruik van nieuwe grondstoffen. Het product is 100% recyclebaar.

Akoestische prestatie

De polyesterwolplaat heeft een densiteit van 40 kg/m3 en met een dikte van 50 mm. De absorptiewaarde αw = 0,80 en de NRC = 0,75. Daarmee valt dit product in de Klasse B. De densiteit en de dikte van de polyesterwol zijn zeer bepalend voor de akoestische prestatie.

Projectvoorbeeld polyesterwol zwart gemonteerd onder sandwichpanelen
Polyesterwol akoestische wolplaat zwart onder sandwichpaneel

Niet iedereen zegt deze absorptiewaarden wat en dat maakt de vertaalslag naar benodigde hoeveelheden voor een goede akoestiek ik jouw ruimte lastig. Laat je daarom door ons informeren over de hoeveelheden die nodig zijn. Deze verschillen namelijk nogal per project. Het is afhankelijk van de grootte en de hoogte van de ruimte. Maar ook van de akoestische wensen en/of eisen in de beoogde ruimte. Ook de afwerking van de ruimte speelt een belangrijke rol bij de akoestiek.

Allkoestiek zal in veel gevallen vrijblijvend een nagalmtijdmeting uitvoeren op locatie om de akoestiek in kaart te brengen. Om op basis hiervan een professioneel advies te geven.

Overige eigenschappen

Daarnaast is deze akoestische wolplaat ongevoelig voor vocht en heeft de plaat een zeer lange levensduur. De plaat is enigszins elastisch maar vormstabiel. Het betreft een vlakke plaat met rechte kanten. De polyesterwol is leverbaar in de volgende kleuren

  • Gemêleerd grijs
  • Zwart
  • Wit

De akoestisch wolplaat heeft een dikte van 50 mm en de volgende afmetingen:

  • 120 x 120 cm
  • 120 x 60 cm

Door de specifieke eigenschappen heeft dit product een breed toepassingsgebied. Het is vooral geschikt voor ruimten waar esthetiek een kleinere rol speelt of voor hoge ruimten. Hier speelt de misschien iets ruwere afwerking geen issue is. Denk daarbij onder andere aan bedrijfshallen, werkplaatsen, zwembaden en gymzalen.

Productblad

Eenvoudige montage

Bij een vlakke ondergrond kan de polyesterwol plaat eenvoudig verlijmd worden. Dit product wordt ook veel toegepast in hallen waarbij het plafond vervaardigd is van sandwichpanelen. Voor deze toepassing hebben wij speciale montageschotels in kleur waarmee de wolplaten mechanisch bevestigd worden aan het plafond.

Daarnaast hebben wij een oplossing met magneten. De ondergrond moet dan natuurlijk wel magnetisch zijn. Sneller monteren kunnen wij niet verzinnen. Daarnaast is het ook nog eens verhuisbaar.

Prijzen polyesterwol

De prijs per stuk van de Allwool akoestische wolplaat is € 52,50 excl. BTW. Ongeacht de kleur. Weet u al  hoeveel platen u nodig heeft en hoe u deze wilt bevestigen neem dan contact op voor een prijsopgave. 

Polyesterwol uit voorraad leverbaar

Alle drie de standaard kleuren zijn op voorraad. Tevens de benodigde lijm of montageschotels zijn uit voorraad leverbaar. In onze webshop kunt u de materialen direct kopen. Wilt u liever een advies op maat vul dan ons formulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Direct kopen

Gerealiseerde projecten met polyesterwol

Allkoestiek heeft inmiddels al veel projecten gerealiseerd met de Allwool akoestische wolplaten. Een aantal van deze projecten zijn ook terug te vinden op deze website. Lees hier meer over deze projecten.

Polyesterwol toegepast aan het plafond in sportzaal
Polyesterwol toegepast in sportzaal

Waar kunnen we mee helpen?

Keuze

check Binnen één werkdag reactie
Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord