Akoestisch spuitwerk

De akoestiek verbeteren in een ruimte kun je op veel verschillende manieren aanpakken. Eén daarvan is het aanbrengen van akoestisch spuitwerk; een speciaal middel voor wand- en plafondbekleding dat ingrediënten bevat die geluiden dempen. We zetten voor je op een rij hoe dit precies werkt, en wat de voor- en nadelen en de alternatieven zijn.

Hoe werkt akoestisch spuitwerk?

Akoestisch spuitwerk of akoestische spray bevat ingrediënten die geluiden absorberen en daardoor dempen. Breng je akoestisch spuitwerk aan op de plafonds en wanden, dan absorbeert dat voor een groot deel de geluiden in een ruimte. Nagalm vermindert, waardoor bijvoorbeeld muziek mooier klinkt en je gesprekken beter verstaat. Akoestisch spuitwerk kun je in verschillende diktes laten aanbrengen. Meerdere laagjes aanbrengen kan de akoestiek nog verder verbeteren. Meer informatie over akoestisch spuitwerk?

Vraag ons gerust om advies


De voordelen van akoestisch spuitwerk

Met akoestisch spuitwerk kun je de akoestiek in een ruimte aanzienlijk verbeteren. Daarnaast heeft het nog een aantal praktische eigenschappen. We zetten ze op een rij:

 • Het is beschikbaar in verschillende structuren, van fijn tot grof. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een robuuste, industriële uitstraling, maar ook voor een meer strakke en moderne look.
 • Het materiaal is duurzaam en milieuvriendelijk.
 • Een voordeel ten opzichte van andere akoestische oplossingen, zoals panelen, wanden en platen is dat akoestisch spuitwerk geen ruimte inneemt.


De nadelen van akoestisch spuitwerk

Een nadeel van akoestisch spuitwerk ten opzichte van andere akoestische oplossingen is dat je het niet zo makkelijk verwijdert. Wil je eens wat anders op de muren, of wil je overgaan op een andere akoestische oplossing, dan kan het een hele klus zijn om het akoestisch spuitwerk te verwijderen.

Een ander nadeel is het onderhoud. Net als bij niet-akoestisch spuitwerk kunnen er na verloop van tijd verkleuring, vlekken, slijtage of andere onvolkomenheden ontstaan, waarvoor onderhoud nodig is.

Akoestische oplossing toegepast bij Webleads
Akoestische oplossing toegepast bij Webleads


Alternatieven voor akoestisch spuitwerk

In veel gevallen zijn akoestische panelen een prima alternatief voor akoestisch spuitwerk. Ze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en makkelijk te monteren aan het plafond en aan de wanden.

De vorm, de grootte, de functie en nog veel meer elementen spelen een rol bij de keuze voor een akoestische oplossing. Bij Allkoestiek baseren we onze keuzes altijd op de feiten. We voeren altijd eerst een nagalmmeting uit, met specialistische en gekalibreerde apparatuur. Of het nu gaat om een kantoor, restaurant, kerk, gymzaal of welke ruimte dan ook: we kunnen op deze manier altijd garanderen dat onze oplossing werkt. Slechte akoestiek binnen jouw pand verbeteren?

Ontvang een vrijblijvende prijsopgave


Akoestische oplossingen voor elke ruimte

Het mooie van akoestische panelen is natuurlijk op de eerste plaats dat ze de akoestiek duidelijk merkbaar verbeteren. Een ander groot voordeel is dat ze vaak vrij makkelijk te (ver)plaatsen en verwijderen zijn. Daarnaast zijn ze geschikt voor vrijwel elke ruimte. We zetten enkele voorbeelden op een rij:

 • Sport- en gymzalen: de weerkaatsing van geluiden zoals stuiterende ballen, scheidsrechtersfluitjes en piepende schoenen klinken vaak onaangenaam in de oren. Met de juiste akoestische oplossing kun je verbluffende resultaten bereiken.
 • Kerkgebouwen: vaak is de akoestiek in kerkgebouwen redelijk goed, maar toch zijn sprekers soms slecht verstaanbaar in een grote ruimte. Met bijvoorbeeld akoestische panelen genieten bezoekers niet alleen van de zang en muziek, maar verstaan ze ook glashelder wat de predikant voordraagt.
 • Kantoorpanden: voor veel werknemers op kantoren is het vaak een uitdaging om zich te concentreren. Telefoon- en andere gesprekken van collega’s leiden continu af, door de slechte akoestiek zijn ze letterlijk te volgen. Dat heeft niet alleen een nadelig effect op de concentratie, maar ook op de productiviteit. Met de plaatsing van de juiste akoestische oplossing behoort dit tot het verleden.
 • Restaurants: ‘meegenieten’ van gesprekken aan een tafel verderop, hinderlijke galm of echo: ook restaurants hebben vaak te maken met akoestiekproblemen. Akoestische elementen helpen om gesprekken en andere hinderlijke geluiden te dempen en galm tegen te gaan.
 • Woonkamers: is de akoestiek in je woonkamer niet goed, dan merk je dat bijvoorbeeld aan dat het galmt of dat gesprekken verstaan vermoeiend is. Akoestische elementen kunnen dan ook in de woonkamer een prima oplossing zijn.


Maatwerk in akoestiek verbeteren

Naast akoestisch spuitwerk en panelen zijn er nog veel meer mogelijkheden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Iedere ruimte is weer anders en ook de functie van een ruimte en de omstandigheden zijn vrijwel nooit hetzelfde. Daarom is akoestische problemen oplossen altijd maatwerk. Allkoestiek helpt je er graag mee. Wij hebben een succesformule gevonden voor een gegarandeerd betere akoestiek. Wij ontzorgen je in het traject naar een mooie en gegarandeerd werkende oplossing in vier stappen:

 • Stap 1: We komen bij jou op locatie langs om de bestaande situatie te bespreken en in kaart te brengen.
 • Stap 2: We voeren op jouw locatie een meting uit en brengen de aard en de omvang van de akoestische problemen in kaart.
 • Stap 3: Je krijgt van ons een advies op maat: een mooie oplossing gebaseerd op data. Daarbij krijg je de garantie dat onze oplossing de akoestiek in jouw ruimte verbetert.
 • Stap 4: Ons advies omzetten in de uitvoering daarvan? We maken samen een planning voor de uitvoering van de werkzaamheden en zorgen dat het project van A tot Z soepel verloopt.

Akoestische maatwerk oplossing toegepast in woonruimte
Akoestische maatwerk oplossing toegepast in woonkamer


Akoestisch spuit- en stucwerk of andere producten kopen

Bij Allkoestiek kun je terecht voor hoogwaardige akoestische spuit- en stucwerk oplossingen voor plafonds. Zoals akoestisch spuitwerk. Je kunt bij ons ook terecht voor akoestisch stucwerk, zowel geschikt voor bestaande bouw als nieuwbouw en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Al onze producten voor het verbeteren van akoestiek vind je in onze productencatalogus. Liever persoonlijk contact over welk akoestisch product het beste bij je past?

Ontvang vrijblijvend advies


De prijs per m2 van akoestisch spuitwerk

De prijs van akoestisch spuitwerk per vierkante meter hangt af van een aantal factoren. Voor het spuitwerk brengen we eerst een de onderlaag aan, die bestaat uit akoestische basisplaten. Daar komen nog de kosten bij voor het aanbrengen van de basisplaten en het spuitwerk door onze applicateurs. Ben je benieuwd naar de prijs van akoestisch spuitwerk in jouw specifieke situatie? Vraag direct een vrijblijvende prijsopgave op of neem contact op om de prijzen en mogelijkheden te bespreken.

Daarom kies je voor Allkoestiek

Allkoestiek is specialist in het adviseren, leveren en monteren van akoestische oplossingen voor vrijwel alle soorten ruimtes. Bij ons kun je altijd rekenen op:

 • Gratis bezoek op locatie voor bedrijven door een akoestisch adviseur.
 • Advies op maat, omdat elke ruimte en elke situatie weer anders is.
 • Groot assortiment producten: wij bieden voor ieder interieur een passende oplossing, voor elke woonstijl en elk budget.
 • Onze eigen gespecialiseerde, ervaren en goed ingespeelde montageploeg realiseert de akoestische oplossingen.
 • Wij garanderen een goed werkende akoestische oplossing, zowel bij bedrijven als in woningen.
 • Ontzorging: alle stappen van het eerste gesprek tot levering of complete montage regelen we tot in de puntjes.


Akoestiek verbeteren? Neem contact op!

Wil jij de akoestiek verbeteren met een prachtig akoestisch schilderij of andere afbeelding? Heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Neem contact met ons op! Bel naar 0342-464153, stuur een e-mail naar info@allkoestiek.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag ons gerust om advies

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

 • Meting en advies
 • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Akoestisch probleem? Waar kunnen we je bij helpen?

Particulier of zakelijk? *

Waar kunnen we mee helpen? *

Productcatalogus

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij de ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.