Europees commandocentrum akoestisch op orde

Omgeving

Kantoor

Locatie

Eindhoven

Ruimte

Kantoren
  • Hypermodern kantoorgebouw huisvest het European Air Transport Command
  • 766 Allceiling® akoestische elementen in de kantoren van het EATC

Akoestiek in flexibel in te delen kantoren

Dura Vermeer heeft in 2016 een nieuw commandocentrum voor het European Air Transport Command (EATC) gebouwd. Het EATC is een uniek samenwerkingsverband van België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Spanje en Nederland. De samenwerking heeft als doel de inzet en coördinatie van transport- en tankervliegtuigen te verbeteren.

Internationale defensie

Het nieuwe Europese hoofdkwartier staat op vliegbasis Eindhoven en bevat een mission control-centrum, flexibel in te delen kantoren en vergader- en congresruimtes. Deze hebben op maat gemaakte daglichtgestuurde gevels. Een open en helder atrium vormt het hart van het gebouw en verbindt alle ruimtes met elkaar.

Samenwerking met aannemer Dura Vermeer

Allkoestiek werd door Dura Vermeer benaderd om mee te denken over de akoestiek in het kantoorgedeelte van dit complex van 9.000 vierkante meter.

Zoals bij ieder project zijn we gestart met indicatieve berekeningen. Die hebben we nodig om in te schatten welke materialen nodig zijn, zodat we een goede offerte kunnen maken. Omdat de bouw al in vergevorderd stadium was, kregen wij de kans een nagalmtijdmeting te doen. Ondanks dat de ruimtes nog niet ingericht waren, gaf ons dit wel een goede indicatie van de te verwachten nagalmtijd. De basis voor de oplossing stond.

De akoestische uitdagingen

  • Lastige situatie: akoestiek in combinatie met betonkernactivering en klimaateilanden.
  • Flexibele kantoorindeling: er moest goed rekening worden gehouden met de plaatsbepaling van de akoestische elementen. In samenspraak met de architect en aannemer is hiervoor een strakke oplossing bedacht naast de klimaatplafonds.
  • Budget: er was zeer beperkt rekening gehouden met akoestische voorzieningen en er moest daarom budgettair een zo'n aantrekkelijke mogelijke oplossing komen.

Leversnelheid

Uiteindelijk kwam op 22 augustus de opdracht voor het leveren en monteren van 766 Allceiling akoestische elementen en 540 Alledge akoestische facetplaten, aan te brengen in bijna 100 verschillende ruimtes. Met een team in de eigen werkplaats en een team op locatie verliep deze klus uiterst soepel. De uiterste opleverdatum van 30 september werd op tijd gehaald.

Last van slechte akoestiek?

Heb je ook een ruimte waarvan de akoestiek niet optimaal is, neem dan gerust contact met ons op.

Mijn motto tijdens het hele planningsproces is: "Zeg wat je doet en doe wat je zegt!"

Zo weet een klant op ieder moment wat hij van ons kan verwachten.

Advies vragen
Leon: "Slim plannen zorgt voor tevreden klanten."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws