Baffles aan plafond verbeteren akoestiek in kantoorruimte

Omgeving

Kantoor

Locatie

Gouda

Ruimte

Kantoor
  • Allbaffle® akoestisch keerschot
  • De aangrenzende kantoorruimten ook akoestisch optimaal
  • Receptioniste/telefoniste kan gesprekken goed voeren en volgen
  • Glazen wanden zorgen vaak voor een slechte akoestiek

Geofoxx milieu expertise is een succesvolle dienstverlener als het gaat om onderzoek, advies en oplossingen voor milieu-vraagstukken van allerlei aard. Dit milieuadviesbureau heeft vestigingen in Oldenzaal, Tilburg en Gouda. Men is in januari 2014 naar het kantoorgebouw Gouwezone in Gouda verhuisd. Dit gebouw behoort tot de top-10 duurzaamste kantoorgebouwen in Nederland.

Geofoxx wilde garanties

Na de ingebruikname van het kantoor kwam al snel aan het licht dat er een akoestisch probleem was. Na op internet gezocht te hebben kwamen ze terecht bij een webshop. Deze webshop maakte een inschatting op afstand wat nodig zou zijn om de akoestiek te verbeteren. Geofoxx had hier echter geen vertrouwen in en wilde garanties. Deze kon de webshop echter niet geven en daarom heeft dit milieuadviesbureau verder gezocht naar een andere aanbieder en werd Allkoestiek in de arm genomen om tot een gegarandeerde oplossing te komen.

Na contact met Allkoestiek was een afspraak voor een nagalmtijdmeting snel gemaakt. Na de meting werden de mogelijkheden doorgesproken en ging onze adviseur met een hoop huiswerk terug naar kantoor om een gefundeerde aanbieding uit te werken.

Zoeken naar geschikte oplossing

De opdrachtgever had al een voorkeur voor baffles aan het plafond. Hier heeft onze adviseur Edwin de Kort op voortgeborduurd. Er zijn verschillende varianten akoestische keerschotten op de markt. De basis is een verticale plaat aan het plafond in een bepaalde afmeting, maar het materiaal is verschillend. Allkoestiek levert de Allbaffle met twee verschillende basismaterialen namelijk AC of AW. De variant AC bestaat uit minerale wol en AW uit polyesterwol.

De variant Allbaffle AC werd meegenomen in de berekeningen. Al snel bleek dat de Allbaffle AC de beste oplossing was om met name het akoestisch probleem laagfrequent goed aan te pakken.

Controlemeting bevestigt uitstekend resultaat

De gefundeerde offerte met garantie op de aangeboden oplossing gaf de doorslag om Allkoestiek de opdracht te verstrekken. 

Na de montage heeft er op verzoek van de opdrachtgever nog een controlemeting plaatsgevonden. Daarmee werd voor de al tevreden opdrachtgever bevestigd dat de akoestiek op orde was.

Wij ontzorgen vanaf het advies tot en met de complete realisatie.

Dit resulteert in structurele en duurzame oplossingen die garant staan voor een akoestisch comfortabel leef- en werkklimaat.

Advies vragen
Mike: "Voorkomen of oplossen. Wij zijn jouw partner!"
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws