Bewoners zorglocatie ondervinden last van geluid op de gangen

Omgeving

Zorg

Locatie

Lochem

Ruimte

Verkeersruimte
  • Gangzones zorglocatie akoestisch op orde!
  • Allpanel akoestische facetplaten verlijmd aan plafond
  • Akoestisch paneel bij verkeersruimte met lift
  • Lange banen van akoestische panelen met facetrand

Akoestische panelen dè oplossing in verkeersruimte

Bewoners zorglocatie ondervinden hinder van geluiden in hun eigen appartement. Zorglocatie Tusselerhof in Lochem heeft 41 appartementen verdeeld over twee verdiepingen. De bewoners kunnen daarnaast gebruikmaken van de huiskamers, de ontmoetingsruimtes, het atrium en de besloten tuin.

Geluidshinder op de gang

De geluidshinder bleek vanaf de gang te komen. In veel zorghuizen, en zo ook in Lochem, zien wij lange gangzones die open verbindingen hebben met een atrium of tussen verdiepingen onderling. Door deze langgerekte ruimtes die veelal strak zijn afgewerkt, kunnen de geluidsgolven ver over afstanden dragen. Vaak ontstaat er vooral laagfrequent een probleem. Wanneer er een deur dichtslaat dan is dat vaak een zwaar dof hoorbaar geluid dat doordringt tot achter de voordeuren van bewoners.

Geluidsmeting op locatie

Van groot belang in zo’n situatie is om eerst in beeld te brengen hoe de akoestiek is. Dat kan met een geluidsmeting op locatie. Aan de hand van de gemeten nagalmtijden komen wij met een advies.

Vrijblijvende quickscan aanvragen

Laagfrequent geluid

In onderstaande grafiek zijn de nagalmtijden weergegeven per frequentieband. De rode lijn is de gemeten nagalmtijd. In deze grafiek zien we dat de nagalmtijden laagfrequent hoog zijn. Om dit te verhelpen is absorptiemateriaal met goede absorptie in de lage frequenties van groot belang. De Allpanel heeft deze goede breedbandige absorberende eigenschappen. De groene lijn geeft de nagalmtijden aan na het toepassen van deze akoestische oplossing. We zien een hele grote winst vooral laagfrequent.

Grafiek met gemeten nagalmtijden en prognose nagalmtijden na akoestische maatregelen
Grafiek nagalmtijden voor en na akoestische maatregelen

Uiteraard is een goede akoestiek van belang. Maar daarnaast kijken wij ook naar de montagemogelijkheden, esthetiek, technische eigenschappen en budget.

Geen geluidsoverlast bij montage

Om de geluidsoverlast bij montage voor de bewoners van de zorglocatie zo beperkt mogelijk te houden is gekozen voor een akoestisch paneel dat gelijmd wordt. Dit akoestische paneel is daarom zo goed toepasbaar in reeds in gebruik genomen ruimtes. Montage rechtstreeks is rechtstreeks aan het plafond waardoor het hoogte verlies beperkt is.

Akoestisch paneel met brandklasse A

Een andere belangrijke eigenschap van dit  akoestisch paneel is de brandklasse. Dit paneel heeft een brandklasse A. Hetgeen een minimale vereiste is in verkeersruimten.

Bewoner: "Ik heb geen geluidsoverlast meer van pratende mensen en het dichtslaan van deuren in de gang voor mijn appartement. Wat fijn!"

Heb je verkeersruimte en wil je advies, neem dan contact met ons op.

We nemen de tijd om een klant op locatie te voorzien van advies op maat. Vaak in combinatie met een meting.

Hiermee ben je verzekerd van het beste akoestische resultaat met garantie!

Advies vragen
Edwin: "Een goed advies leidt tot het beste resultaat."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws