BluePrint Automation kreeg klachten over de goede akoestiek

Omgeving

Kantoor

Locatie

Woerden

Ruimte

Kantoortuin
Grote kantoortuin met industriële look vormt een akoestische uitdaging

Goed akoestische resultaat in alle ruimte

Ja, dat gebeurt dus ook. Meestal is het andersom, maar in dit geval kreeg Dick van Weenen, strategisch inkoper van BluePrint Automation, diverse afdelingen over zich heen met klachten. Dat was de dag nadat Allkoestiek met de akoestiek van een van de ruimtes aan de slag was gegaan. "Het resultaat was zo goed, dat de andere afdelingen hierover gingen klagen. Ze vroegen mij waarom hun afdeling niet als eerste gedaan werd."

BluePrint Automation

BluePrint Automation is een succesvolle verpakkingsgigant met twee fabrieken in Amerika en een in Woerden. Het bedrijf kent een mooie geschiedenis die begint in Woerden bij Bob Prakken, die in 1978 in zijn vrije tijd een machine ontwikkelt dat op een handige manier zakken chips kan verwerken. Dit wordt een groot succes zodra frietproducent McCain een van zijn eerste klanten wordt.

Droomstart

Bob Prakken haalt in 1991 vanwege malaise in de fabriek in Virginia zijn 25-jarige zoon Martin in het bedrijf. Of hij in Amerika even orde op zaken wil stellen. Dat lukt Martin uitzonderlijk goed en hij weet daar in korte tijd de omzet flink te vergroten. Tien jaar later neemt hij het volledige bedrijf van zijn vader over. Meer hierover kun je lezen in een mooi interview van het AD met Martin Prakken: https://www.ad.nl/groene-hart/passieprediker-inpakgigant-denkt-als-amerikaan

(Artikel gaat onder foto door)

Blueprint akoestiek kantoor
Dick van Weenen werkt inmiddels al 31 jaar bij BluePrint Automation. Zijn functie is strategisch inkoper, maar daar valt heel veel onder. Zo is hij ook verantwoordelijk voor alle gebouwen en dus ook voor het nieuwe gebouw dat onlangs is neergezet.

Veel hinder van nagalm door glas

"Het is een gebouw met veel glas en harde materialen, waardoor we veel hinder van een nagalm hadden", vertelt hij. "Vooral in de kantoortuinen, omdat daar veel gecommuniceerd wordt. We hebben van alles geprobeerd om het op te lossen. Denk hierbij aan akoestische schilderijen van 12m² en gordijnen van een dure stof, maar dat was allemaal niet voldoende."

(Artikel gaat onder foto door)

Kantoortuin met veel glazen wanden zorgt voor slechte akoestiek

"Toen ben ik op internet gaan zoeken. Samen met Stichting Adviescentrum Metaal heb ik gekeken naar wat de mogelijkheden zijn. Allkoestiek kwam met het beste verhaal en de juiste oplossingen."

Stichting Adviescentrum Metaal is hét loket voor kennis, advies en onderzoek in de metaalsector. De stichting werkt voor bedrijven, brancheorganisaties en overheden en geeft advies in meerdere expertises: van arbo en veiligheid tot duurzaamheid, en van energie tot milieu, zo is op de website te lezen.

BluePrint Automation werkt vaker met Stichting Adviescentrum Metaal samen, omdat het bedrijf belang hecht aan duurzaamheid en veiligheid.

Oost, west, werk best

"Een prettige, veilige en duurzame werkomgeving geeft meer resultaat, mensen voelen zich er prettiger", aldus Dick. "Het is belangrijk om daar goed in te investeren. Personeel is belangrijk. Zo hebben we een fitnesskamer en een bar die iedere vrijdag open is. We vragen veel van onze medewerkers en zien het als onze plicht om ook veel terug te geven."

Met een glimlach zegt hij erachter aan: "Onze medewerkers moeten het gevoel hebben dat ze beter hier kunnen zijn dan thuis..."

Akoestische klachten verleden tijd
door het verbeteren van de akoestiek
in alle ruimten in het pand

Geen klachten meer

"We hebben met Allkoestiek goed de tijdstippen af kunnen stemmen waarop er gewerkt zou worden. Iedere dag van 16.00 tot 21.30 uur waren de monteurs er, altijd netjes op tijd. Ze ruimden na het werk alles netjes op en hielden zich keurig aan de afgesproken deadlines. Ik ben enorm tevreden."

En al afdelingen van BluePrint Automation die aan het klagen waren? "Haha, die hoor ik niet meer, want ook die ruimtes heeft Allkoestiek inmiddels onder handen genomen."

We nemen de tijd om een klant op locatie te voorzien van advies op maat. Vaak in combinatie met een meting.

Hiermee ben je verzekerd van het beste akoestische resultaat met garantie!

Advies vragen
Edwin: "Een goed advies leidt tot het beste resultaat."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws