Akoestiek in jouw keuken verbeteren

voor een fijne woonomgeving

Akoestiek verbeteren in woonkeuken
WONEN

Akoestiek van jouw keuken verbeteren?

Tegenwoordig zijn woonkeukens enorm populair. Vaak voorzien van een grote tafel en een mooie keuken waar kokkerellen, werken, gezellig tafelen en het normale gezinsleven hand in hand gaan.

Echter deze ruimten zijn vaak afgewerkt met harde materialen. Met als gevolg dat het geluid lang blijft doorklinken. Geluiden van koffiemachines, spelende kinderen, muziek of pratende mensen kunnen daardoor irritant worden.

Gevolgen van een slechte akoestiek?

Je raakt snel vermoeid en geirriteerd en dan wordt gezellig tafelen of kokkerellen een hele uitdaging. Bellen is bijna onmogelijk. Kortom je verblijft niet graag meer in deze leefruimte. 

Hoe verbeter je de akoestiek?

De akoestiek kan je verbeteren door absorberend materiaal toe te voegen. Daardoor kan het geluid niet meer reflecteren. En blijft het niet te lang naklinken en wordt het effectief gedempt. Het beste kunnen absorberende materialen toegepast worden bij de bron. Vaak is dat bijvoorbeeld boven een eettafel. 

Bij wandoplossingen is dat ook handig maar het is ook goed om deze toe te passen tegenover bijvoorbeeld een glazen pui om flutterecho te voorkomen.

Akoestiek verbetert met Allvisual akoestische afbeelding
Akoestiek verbeteren woonkeuken

Tips voor het verbeteren van de akoestiek

Voor een goede akoestiek in jouw keuken is dus veelal een combinatie van akoestische plafond- en wandoplossingen gewenst. Veel voorkomende oplossingen zijn:

  • Allceiling akoestisch zwevende plafondpanelen
  • Allvisual akoestische afbeelding
  • Allpicture akoestisch schilderij

Verbeter de akoestiek in jouw keuken

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op afstand. Mail ons de foto's van jouw keuken en geef ons de afmetingen door. Op basis hiervan kunnen al een voorstel voor het benodigde materiaal doen. 

Wij bieden eventueel ook de mogelijkheid om de akoestische oplossingen op locatie te monteren met ons eigen montageteam. 

Waar kunnen we bij helpen?

  • Vrijblijvend advies op afstand
  • Meting op locatie

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Waar kunnen we mee helpen

Waar kunnen wij mee helpen? *


Veel voorkomende woonruimtes
 

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws