Akoestiek verkeersruimten wooncomplex stijlvol in orde

Omgeving

Wonen

Locatie

Well

Ruimte

Verkeersruimte
  • Appartementencomplex Eldershome in Well
  • Verkeersruimten moeten qua akoestiek voldoen aan het bouwbesluit
  • Allpicture akoestische schilderijen op verschillende verdiepingen
  • Akoestiek in verkeersruimte op orde met akoestisch schilderij

Hinderlijke akoestiek in verkeersruimten aangepakt

Door dé woningcooperatie van Noord Limburg Destion werden wij benadert om een nagalmtijdmeting te verrichten in het appartementencomplex Eldershome in Well.

Aanleiding voor het onderzoek waren onder andere opmerkingen van bewoners over de hinderlijke akoestiek in de verkeersruimten op basis van subjectieve waarneming. In het verlengde dit onderzoek werd tevens het verzoek gedaan om indien en waar nodig een voorstel neer te leggen voor de verbetering van het akoestisch klimaat. In de vorm van zoveel als mogelijk esthetisch en budgettechnisch passende geluidabsorberende oplossingen.

Deze akoestische uitdaging gaat Allkoestiek graag aan!

Na de meetresultaten in kaart te hebben gebracht konden deze getoetst worden aan het Bouwbesluit. Voor nagalmtijden in centrale verkeersruimten wordt in het Bouwbesluit verwezen naar de NEN 5077. Hierin wordt gesteld dat deze in de frequentie banden 250, 500, 1.000 en 2.000 Hz maximaal 1,3 seconden mag zijn.

Met name in de lage frequenties werden lange nagalmtijden gemeten. Het aanbrengen van projecttapijt met voornamelijk absorptie in de hoge frequenties heeft geresulteerd in een lange nagalmtijd in met name de lage frequenties.De oplossing moest dan ook gezocht worden in absorptie materialen die voornamelijk laag frequent absorberen.

Akoestische oplossing

De oplossing voor de centrale lifthallen en verkeersruimten werd gevonden door Allceiling plafondelementen te monteren in combinatie met Allpictures in de videsparingen. Destion heeft ons afbeeldingen aangeleverd van oude ansichtkaarten van Well en omgeving. Hetgeen een prachtig resultaat heeft opgeleverd zowel akoestisch als qua looks. Allkoestiek heeft de akoestiek verbetert tot grote tevredenheid van de bewoners van het appartementencomplex Eldershome te Well.

Mijn motto tijdens het hele planningsproces is: "Zeg wat je doet en doe wat je zegt!"

Zo weet een klant op ieder moment wat hij van ons kan verwachten.

Advies vragen
Leon: "Slim plannen zorgt voor tevreden klanten."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws