Uitzending Pauw & Witteman valt op door slechte akoestiek

Tijdens verkiezingsdebat is het geluid niet onder controle...

Tijdens het verkiezingsdebat op Nederland 1 in de uitzending "De slag om de eerste kamer" loopt Twitter plotseling over van berichten over de slechte akoestiek in de zaal waar het debat plaatsvindt. Het doel van debatteren is het overbrengen van een boodschap. Een goede spraakverstaanbaarheid is daarbij een absolute voorwaarde...

Ook politiek Nederland heeft last van een slechte akoestiek. En dat juist op het moment dat de spraakverstaanbaarheid en aandacht van de kijker en luisteraar van het grootste belang is. Debatteren in een ruimte met een (bronbericht hieronder) verschrikkelijke akoestiek. Kan dat nu echt niet beter? 

Hieronder een aantal reacties die via Twitter binnenkwamen tijdens de uitzending van Pauw & Witterman vanuit Paradiso:

 Allkoestiek geeft vervolgens zijn reactie op de website van Pauw en Witteman:

Ook in media land is dus kennelijk nog volop behoefte aan akoestische ondersteuning door praktisch ervaren partijen.
Dit probleem was simpelweg oplosbaar geweest met onze mobiele Allsound-absorber. Je hangt hem op daar en wanneer je hem nodig hebt. Na gebruik rol je hem op en bergt hem weg tot het volgende evenement.

Elke zaal- of evenementencomplex die zijn locatie beschikbaar stelt voor een functie waarbij ruimte-akoestiek een belangrijke rol speelt kan hiermee eenvoudig, variabel en tijdelijk akoestiek-op-maat realiseren. Koppelen, verlengen of separeren (ruimte-verkleining). De mogelijkheden zijn legio. In onze optiek kan geen zaal- of evenementencomplex zonder.

Permanente oplossingen zijn uiteraard ook mogelijk.

"Verstaanbaar debatteren wordt mede mogelijk gemaakt door Allkoestiek"