Akoestiek DUWO verbeterd in kantoor en ontvangstruimte

Omgeving

Kantoor

Locatie

Delft

Ruimte

Ontvangstruimte
Een prettig akoestisch werkklimaat in deze grote ontvangsthal met baliewerkplekken

Hinderlijke galm in kantoortuin aangepakt

We zitten met ons kantoor in een gerenoveerd deel van de voormalige faculteit Physica en Electrotechniek van de Technische Universiteit van Delft. Dit prachtige gebouw bestaat uit grote hoge zalen met een harde afwerking. Dat zorgde voor een hinderlijke galm. Omdat we in een van die ruimtes een kantoortuin wilden realiseren, moest er iets met de akoestiek gedaan worden. Ook in de ontvangstruimte was de akoestiek slecht. Daar hadden zowel onze medewerkers als bezoekers last van.

Aan het woord is Michiel Ensink, vestigingsdirecteur van DUWO Delft. DUWO is de grootste studentenhuisvester van Nederland en actief in steden als Amsterdam, Leiden, Den Haag en Delft.

(artikel gaat onder de foto verder)

Akoestiek verbeteren ontvangsthal met baliewerkplekken

De ruimte die voorheen onderdeel was van de universiteit werd een paar jaar geleden omgebouwd tot een kantoor voor DUWO. Het monumentale gebouw uit 1903 veranderde in een ruimtelijke en lichte zakelijke ruimte. Belangrijk uitgangspunt bij de werkzaamheden was om de oorspronkelijke sfeer van het gebouw te behouden.

"We wilden met de akoestiek een oplossing die wel tot een betere akoestiek zouden leiden, maar ook de markante elementen van het historische gebouw zou behouden", vervolgt Michiel. "Zo zijn we bij Allkoestiek uitgekomen".

"We hebben alles professioneel aangepakt en veel tijd en geld gestopt in het interieur. Akoestiek zien wij dan ook niet als een sluitstuk, maar als een belangrijk onderdeel van een ruimte. Daar moet je heel voorzichtig mee omgaan. De eerste gedachte kan zijn om er even een tapijtje neer te leggen, maar we wisten dat dat niet zou gaan werken. We wilden het goed geregeld hebben, dus hadden iemand nodig die verstand van zaken heeft."

(artikel gaat onder de foto verder)

Akoestiek DUWO verbeterd

"Om het gewenste resultaat te halen, hebben we diverse akoestische specialisten om advies gevraagd. Maar volgens hen was het nodig om ons prachtige plafond te verlagen, terwijl wij juist de open structuur van het plafond wilden behouden. Toen ik ging googelen, kwam ik Allkoestiek tegen die met hun akoestische cilinders een uitstekende oplossing boden", vertelt Michiel.

"Als eerste werd de ontvangsthal aangepakt. Dat vonden we allemaal best spannend omdat het zo belangrijk is dat die hal goed blijft smoelen. De samenwerking met Allkoestiek en het resultaat van hun werk is zo goed bevallen, dat we ze ook de andere ruimte, de kantoortuin, hebben laten doen."

Allkoestiek heeft voor zowel de kantoortuin als ontvangsthal gebruik gemaakt van akoestische cilinders. Die komen vooral goed tot hun recht in hoge ruimtes en zorgen ervoor dat het plafond nog goed te zien is.

Allcylinder akoestische cilinders in ontvangsthal van DUWO.

Niets mooier dan een spontaan berichtje van klanten met een bedankje voor de fijne service en de goed werkende akoestische oplossing.

Onze vakkennis en jarenlange praktijkervaring vertalen naar resultaat. Dat is het doel!

Advies vragen
Karin: "We gaan voor 100% tevreden klanten."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws