Het galmde bij House of Watt alle kanten op

Omgeving

Horeca

Locatie

Amsterdam

Ruimte

Evenementenlocatie
  • In het gezellige café van House of Watt kan nu ongestoord gepraat worden
  • Allceiling zet de akoestische puntjes op de i in deze inspirerende vergaderruimte

House of Watt is niet zomaar een restaurant in Amsterdam. Het is beter te vergelijken met een house waarin je van alles kunt doen. "We zijn een horeca- en evenementenlocatie", vertelt Elsa Jonker, een van de eigenaren. "Naast dat je bij ons uitstekend kunt ontbijten, lunchen en dineren, hebben we ook plekken waar je kunt flexwerken, vergaderen, borrelen en een feest kunt organiseren."

Populair

Marktplaats, Bureau Fris, Marqt... Zo'n beetje alle bekende bedrijven lijken House of Watt gevonden te hebben, ondanks dat ze pas sinds september 2017 bestaan. Een kwestie van slimme marketing?

Elsa: "Nee, we hebben niets bijzonders gedaan op dat gebied. Ik denk dat vooral onze aanpak raak is. We hebben gekozen voor een informele stijl, zodat onze gasten het gevoel hebben dat ze in een huiskamer zitten. Het is dan ook bij ons net wat anders vergaderen dan in een hotel."

"De combinatie van informeel zakelijk ontmoeten, onze goede keuken en vriendelijke medewerkers slaat enorm aan. Veel bedrijven beginnen met een lunch en sluiten de vergadering, strategie- of inspiratiesessie af met een borrel op ons buitenterras."

Weekend

House of Watt richt zich doordeweeks op de zakelijke klant en in het weekend op gezinnen. "Op zaterdag is House of Watt een plek voor familielunches, feestjes en een borrel, bijvoorbeeld op ons terras. Elke zondag organiseren wij leuke activiteiten voor onze jonge bezoekers. Denk hierbij aan knutselen, kookworkshops, theater, dansen, uitvinden en nog veel meer. Ons restaurant ligt in een autoluw gebied, wat ideaal is, omdat kinderen lekker kunnen buitenspelen en ouders gewoon even een gesprek met elkaar kunnen hebben. De zondagmiddag sluiten we altijd af met een leuke kinderfilm, voetbalwedstrijd of Formule 1-race in ons theater."

Voorzichtig

Er is in de hele geschiedenis van het pand aan de James Wattstraat 73 nog nooit aandacht besteed aan de akoestiek, terwijl er wel veel hoge ruimtes zijn. "Dat leverde, als we veel gasten habben, veel echo op", vertelt Elsa. "In onze eetkeuken zitten vaak zo'n 50 mensen. Het galmde daar dan ook alle kanten op.

"De eetkeuken heeft Allkoestiek als eerste aangepakt. We wilden graag voorzichtig ervaren wat het effect is en hebben het daarom bewust gefaseerd gedaan. Eerst de eetkeuken, daarna eventueel de andere ruimtes. Net hoe het uit zou pakken."

Geen verstand van akoestiek dus heel blij met de expertise van Allkoestiek

"We waren heel tevreden met het resultaat. Na het restaurant hebben we de James laten doen. Dat is een vergaderruimte met een capaciteit van 50 tot 100 mensen. Daar hebben we eerst alleen maar even twee akoestische panelen op laten hangen. Toen we tijdens vergaderingen het grote verschil merkten tussen in de buurt van de panelen zitten of niet, hebben we de hele ruimte aangepakt."

Moeilijk

"Uiteindelijk hebben we de laatste, voor ons moeilijkste stap gezet, namelijk het café. We zijn trots op die 8-meter-hoge ruimte, met name op het mooie zicht op de flexplekken. We hadden er serieus onze bedenkingen bij om hier akoestische cylinders op te hangen. Hangen die dan niet in het zicht, vroegen we ons af. Allkoestiek heeft goed met ons meegedacht. Het is nog steeds die goede mooie ruimte, maar nu wel met een akoestiek waarin ook grote groepen prettig met elkaar kunnen samenkomen."

Nieuwsgierig geworden naar House of Watt? Dat kunnen we ons voorstellen. Op hun website is alles te vinden over wat ze voor je kunnen betekenen.

Wil je ook een ruimte zonder hinderlijke nagalm? Neem dan contact met ons op, want we regelen dit graag voor u.

We nemen de tijd om een klant op locatie te voorzien van advies op maat. Vaak in combinatie met een meting.

Hiermee ben je verzekerd van het beste akoestische resultaat met garantie!

Advies vragen
Edwin: "Een goed advies leidt tot het beste resultaat."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws