Weerkaatsen harde geluiden werkplaats aangepakt door verbeteren akoestiek

Omgeving

Industrie

Locatie

Apeldoorn

Ruimte

Werkplaats
  • Een prettige werkomgeving in de werkplaats van FBS na aanpakken geluidsproblemen
  • Een prettige werkomgeving in de werkplaats van FBS na aanpakken geluidsproblemen
  • Makkelijker communiceren door verbeterde akoestiek werkplaats
  • Geluidsproblemen in werkplaats aangepakt na verbeteren akoestiek

Dolenthousiast waren de bedrijfswagenmonteurs van FBS uit Apeldoorn over hun moderne, dubbel zo grote nieuwbouwwerkplaats. Alleen die herrie en galm. Kon daar niet wat aan gedaan worden?

In de werkplaats voeren de zes monteurs van FBS onderhoud, reparaties en keuringen uit van zo'n 300 vrachtwagens, bestelbusjes en personenauto van zusterbedrijf Hamer. FBS heeft ook faciliteiten in huis voor spuitwerk en de opbouw van hydrauliekinstallaties. Ook andere bedrijven kunnen gebruik maken van de diensten van FBS.

Verbetering akoestiek in bedrijfswagenwerkplaats

Ja, toen ik daar zelf rondliep was het snel duidelijk, blikt directeur Fons Hamer terug. Ze werken bijvoorbeeld met zware luchtsleutels om wielen los te draaien. Dan heb je dat geluid van metaal op metaal. Dat weerkaatst en gaat de hele hal door.

Oorspronkelijke situatie (artikel gaat onder de foto verder)

Harde geluiden in werkplaats klinken hard door bij een slechte akoestiek

Of beter gezegd: ging. Want inmiddels is het een stuk prettiger werken in de werkplaats. Met dank aan Allkoestiek. Ik kwam bij Allkoestiek uit door wat te zoeken op internet. Allkoestiek is hier geweest om geluidsmetingen te doen. Vervolgens hebben ze ons geadviseerd over de beste oplossing om geluidsoverlast te verminderen, vertelt Hamer.

Geluidsreductie door akoestische facetplaat

Het gaat om de Alledge® akoestische facetplaat. Deze geluidabsorberende kaderloze plaat met een facetrand is aangebracht tegen de metalen wanden en gevels van de werkplaats. Een slimme, praktische en relatief betaalbare akoestische oplossing, die bovendien de functionaliteit van de werkplaats niet beperkt. Door het gebruik van bovenkranen is het namelijk geen optie om akoestisch materiaal aan het plafond te hangen.

"Een nameting door Allkoestiek bevestigde dat het geluidsniveau daadwerkelijk sterk is afgenomen"

FBS monteerde de panelen zelf in de werkplaats. Dat gebeurde op zaterdag, zodat het werk gewoon door kon gaan. Allkoestiek heeft ons goed geadviseerd en een instructie opgesteld. Ook kwam een monteur van Allkoestiek ons op weg helpen, vertelt Hamer.

Nieuwe situatie (artikel gaat onder de foto verder)

Akoestiek werkplaats verbeteren

Wie nu de werkplaats instapt, ervaart een wereld van verschil. “Je hoort nog steeds geluid, maar de hoge pieken zijn eraf. Dat is ook bevestigd door een nameting van Allkoestiek. Dat je ook daadwerkelijk controleert of de door jou geadviseerde oplossing werkt zoals je beloofd hebt? Dat vind ik sterk.

Makkelijker communiceren door verbeterde akoestiek

De monteurs zelf zijn logischerwijs erg tevreden met de geluidsreductie in de werkplaats. Waar ze voorheen vaak de hele dag met oordopjes in liepen, is dat nu alleen nog incidenteel nodig bij werkzaamheden die veel lawaai maken. Door de akoestische verbeteringen kan er bovendien makkelijker gecommuniceerd worden in de werkplaats.
Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Allkoestiek. Ze denken in oplossingen, zijn duidelijk, komen afspraken na. En het eindresultaat is goed. Daar draait het natuurlijk vooral om. Medewerkers zijn het allerbelangrijkst in onze bedrijven. Het is ontzettend moeilijk om goede monteurs te vinden, dus die wil je dan ook vasthouden. Een goede werkomgeving is dan een must. Bovendien: je wilt zelf ook niet werken op een plek met veel lawaai.

We nemen de tijd om een klant op locatie te voorzien van advies op maat. Vaak in combinatie met een meting.

Hiermee ben je verzekerd van het beste akoestische resultaat met garantie!

Advies vragen
Edwin: "Een goed advies leidt tot het beste resultaat."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws