Akoestisch schaakbord in restaurant lost problemen op

Omgeving

Horeca

Locatie

Bloemendaal

Ruimte

Restaurant
Het plafond was al voorzien van het schaakbord. Hoe los je dat akoestisch op....

Betaalbare akoestische oplossing

De uitdaging om, voor een net compleet heringericht restaurant, een betaalbare akoestische oplossing te bedenken zonder daarbij inbreuk te maken op de reeds gekozen afwerking.

Dit vereist creatief meedenken met de klant. Een verhaal over hoe je een schaakbord akoestisch maakt.

Al kort na de herinrichting en -opening van restaurant Terra in Bloemendaal waren het de opmerkingen van gasten over de rumoerige akoestiek in zijn zaak, die voor eigenaar Matthieu Kellenaers aanleiding waren op zoek te gaan naar een passende akoestische oplossing. De vraag was alleen wat kun en wil je nog doen als vloer, wanden en plafond net helemaal opnieuw zijn afgewerkt en het interieur volledig is vernieuwd.

Bloemendaal terra akoestisch schaakbord

Welke mogelijkheden zijn er

Eén van de opties was om de wanden, waarop grote afbeeldingen alleen ter decoratie waren aangebracht, te voorzien van dezelfde afbeeldingen maar nu in de vorm van een Allpicture, akoestisch schilderij.

Voor de benodigde regelmatige verdeling is het plafond de ideale plek om geluidabsorberende voorzieningen aan te brengen. Dit plafond had echter al een wit-zwarte beschildering in een schaakbord patroon. Gelukkig was de schilder hierbij zo nauwkeurig te werk gegaan dat de vlakken onderling vrijwel gelijk van afmeting waren. In de witte vlakken waren al inbouwspots gemonteerd.  

Met de helft van het plafond galm opgelost

Hieruit ontstond het idee om de zwarte vlakken te voorzien van, op maat gemaakte en in kleur gespoten, akoestische tegels waarmee 50% van het plafondoppervlak bekleed werd. De platen werden op aanwijzing van ons door de klant zelf voorzien van een akoestisch open verfcoating en ook gemonteerd. Niet alleen een creatieve oplossing maar ook zeer betaalbaar. "Een prettige bijkomstigheid als je net alles opnieuw hebt ingericht" aldus eigenaar Matthieu.

Akoestische oplossing onzichtbaar

Zonder aantasting van het beeld en de verdere inrichting werd met deze creatieve oplossing het akoestisch klimaat in het restaurant op peil gebracht. Weg rumour, weg cocktailparty effect en welkom rust voor de gasten en het personeel. Een extra comfortaspect waarmee de kwaliteit van het restaurant werd verbeterd.

Hieronder een krantenartikel over restaurant Terra zoals dit in maart 2010 in De Telegraaf verscheen. Op de foto zijn duidelijk de tegels te zien als een akoestische 3D toevoeging aan het interieur.

Krantenknipsel Terra

"Lekker eten in een prima akoestische
ambiance mede mogelijk gemaakt
door Allkoestiek"

Wij ontzorgen vanaf het advies tot en met de complete realisatie.

Dit resulteert in structurele en duurzame oplossingen die garant staan voor een akoestisch comfortabel leef- en werkklimaat.

Advies vragen
Mike: "Voorkomen of oplossen. Wij zijn jouw partner!"
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws