De akoestiek in het kantoor van AMP al voor de verhuizing uitgedacht

Omgeving

Kantoor

Locatie

Houten

Ruimte

Kantoortuin
  • Groot formaat akoestische eilanden van 4,8 x 3,6 m1 met hoog absorberend vermogen
  • Nauwkeurige positionering akoestische elementen boven de werkplek voor optimaal rendement
  • Modern ingericht kantoor met akoestisch comfort van een woonkamer gerealiseerd met Allceiling
  • Modern, hip en strak ingerichte open kantooromgeving vraagt om extra aandacht voor akoestiek
  • Zwevend opgehangen elementen matchen perfect bij de hippe en moderne inrichting

Op tijd gedacht aan de akoestiek

AMP Logistics is een groot logistiek bedrijf dat graag alles tot in de puntjes bezorgd. Bij AMP Logistics staat veilig en klantvriendelijk werken voorop.
De verhuizing van AMP was een grote klus waarvan, hoe kan het ook anders, AMP er vanuit mocht gaan dat deze tot in de puntjes zou worden verzorgd.

Akoestiek belangrijk agendapunt

Wij werden benadert door de aannemer om mee te denken in oplossingen en alternatieven. Dit mede vanwege het schrikbarend hoge kostenplaatje dat voor andere oplossingen voor deze kantooruimte met een vloeroppervlak van ruim 1.300 m² al op tafel lag.
In ieder geval is dit een schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten gaan in de nieuwbouw. Akoestiek is vanaf het eerste moment een belangrijk punt op de agenda geweest omdat de werkvloer, op enkele afgescheiden vergaderruimten na, volledig open en transparant zou worden ingericht. Dit met behoud van het zicht op de brute materialen waaruit het gebouw is opgetrokken zoals de damwandprofiel platen plafond en betonnen kanaalplaatvloeren met hieronder door de installaties netjes strak uitgelijnd in het zicht. Wij zien helaas vaak genoeg dat dat anders gaat met alle gevolgen van dien. Nu kon er in het ontwerp al direct rekening worden gehouden met de oplossing zowel qua budget als esthetische wensen.

Keuze akoestische maatregelen

In eerste instantie werd gedacht aan het toepassen van akoestisch spuitwerk. Dankzij het brede akoestisch assortiment van Allkoestiek konden er meerdere oplossingen aangedragen en afgewogen worden met alle voors en tegens. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Allceiling akoestische elementen zwevend opgehangen als grote plafondeilanden. Hierdoor werd de industriële look van het plafond behouden, hetgeen een grote wens was van de klant. De foto's geven het eindresultaat heel mooi weer.

Samenwerking met klant, interieurarchitect en aannemer

Samen met interieurarchitect Rene Mensink, AMP en aannemer Evidentbouw is er een compleet plan van aanpak op tafel gekomen. Akoestisch getoetst door Allkoestiek en uiteindelijk geleverd en gemonteerd door onze eigen monteurs binnen de gestelde deadline. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking en communicatie tussen de verschillende disciplines op de werkvloer.

Dit is de kwaliteit waar wij voor staan

Met recht zijn wij trots op de volgende klantenreactie:

"Wil je een industriële look behouden dmv een open plafond, maar toch de akoestiek goed inregelen, dan is dit de perfecte oplossing!
Allkoestiek staat voor: deskundig advies, flexibele instelling, goede prijs kwaliteit verhouding en een prettige samenwerking."

AMP Logistics, Andy Allen

Interieurarchitect & vormgever: Rene Mensink
Fotografie: Chris van Koeverden

Wij ontzorgen vanaf het advies tot en met de complete realisatie.

Dit resulteert in structurele en duurzame oplossingen die garant staan voor een akoestisch comfortabel leef- en werkklimaat.

Advies vragen
Mike: "Voorkomen of oplossen. Wij zijn jouw partner!"
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws