Hilti neemt akoestische maatregelen in kantoortuin

Omgeving

Kantoor

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Ruimte

Kantoortuin
  • Allpicture geeft sfeer en werkt ook nog eens akoestisch
  • Een kijkje in de kantoortuin van Hilti
  • Akoestisch schilderij voorzien van zelfgekozen afbeelding

Allkoestiek werd benadert door Hilti om de akoestiek te verbeteren in hun kantoortuin.

Het akoestisch probleem

In een kantoortuin werken veel mensen door elkaar, het heeft zo zijn voor- en nadelen. Voordeel is natuurlijk dat de communicatie lijnen tussen de collega's korter zijn. Groot nadeel is het geluid. Men praat aan de telefoon, collega's hebben onderling overleg en de telefoon rinkelt. Kortom allemaal geluiden door elkaar. Wanneer de ruimte een harde afwerking heeft zal het geluid langer blijven hangen. Het geluid wordt namelijk niet geabsorbeerd maar kaatst terug op de harde afwerking zoals glas, gladde vloeren en gestucte wanden en/of plafonds. Doordat het geluid langer door blijft klinken en er ondertussen weer nieuw geluid gemaakt wordt ontstaat er veel herrie in de kantoortuin. De gevolgen zijn groot voor de mensen op de werkvloer; sneller moe, hoofdpijn en concentratieproblemen. Een goede akoestiek in een kantoortuin is dus van groot belang.

Kantoortuin vraagt om specifieke akoestische eisen

Bij Hilti hebben ze voordat ze intern gingen herindelen meteen de akoestiek meegenomen in de plannen. Dat is handig want dan hoeven de akoestische maatregelen niet achteraf geïntegreerd te worden. Voor Allkoestiek ook geen probleem maar wij denken liever mee in een ontwerpfase. In dit geval is er rekening gehouden met de plaats van de werkplekken, afscheiding tussen de werkplekken wanneer nodig en het directe geluid tussen de collega's. Er zijn dus nogal wat eisen waarmee rekening moet worden gehouden in een kantoortuin.

Allkoestiek helpt

Allkoestiek heeft bij Hilti advies uitgebracht en de akoestische maatregelen geleverd en gemonteerd. In goed overleg met onze planning kon de interne verhuizing volgens planning doorlopen. En natuurlijk hadden onze monteurs Hilti gereedschap bij zich voor de montage.

Nauwkeurig werken met de puntjes op de i. Daar ligt onze lat tijdens de montage.

De klant heeft na afloop een goed werkende akoestische oplossing en wij nemen de rommel mee naar huis.

Onze monteurs gaan voor topkwaliteit!

Advies vragen
Edward: "Wij  leveren ieder project netjes af."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws