Akoestiek in restaurant flink verbeterd

Omgeving

Horeca

Locatie

Hoogmade

Ruimte

Restaurant
  • Allcylinder akoestische cilinders verbeteren de akoestiek
  • Restaurant Kom Eten is gevestigd in Kom Hoogmade Dorpscentrum, aan het water

Restaurant "Kom Eten" is vanaf 1 april 2012 geopend in Kom Hoogmade Dorpscentrum. Op de mooie locatie aan rivier De Does was sinds 1922 de scheepswerf van het dorp gevestigd. In 2007 is de plek omgevormd tot horecagelegenheid. "Kom Eten" in Hoogmade is in de zomer dan ook een geliefd restaurant voor de watersportliefhebber, maar ook in de winter krijg je een warm welkom.

Er was sprake van teveel lawaai in het restaurant

Niet iedere bezoeker van een restaurant zal gelijk klagen over het lawaai. Vaak wordt de schuld gegeven aan het feit dat het op dat moment druk is in het restaurant. Maar niets is minder waar. Teveel lawaai in een restaurant ontstaat vrijwel altijd door een slechte akoestiek. Het geluid kan niet worden opgenomen omdat er simpelweg niet voldoende absorberend materiaal aanwezig is. Daardoor zal het geluid langer doorklinken, terwijl er ondertussen alweer nieuw geluid wordt gemaakt. Daardoor ontstaat lawaai. Omdat mensen zich verstaanbaar willen maken, zal men ook nog eens harder gaan praten.

Gelukkig werd dit hinderlijke aspect niet onderschat door de eigenaar van "Kom Eten" en nam hij direct actie.

Akoestisch materiaal in de vorm van een cilinder

In eerste instantie heeft het restaurant zelf geprobeerd om met een wandvullende afbeelding (visual) van akoestisch transparant materiaal het geluid te dempen. Dit leverde echter niet voldoende resultaat. De oplossing van Allkoestiek met de akoestische cilinders heeft daarentegen het probleem voor "Kom Eten" volledig opgelost! Aan de oplossing ging een nagalmmeting vooraf waarmee exact de benodigde hoeveelheid cilinders kon worden bepaald en we garantie op een werkende oplossing konden geven.

Een mooie en creatieve akoestische oplossing

Voor de eigenaar van het restaurant was de keuze voor akoestische cilinders snel gemaakt. De spanten bleven mooi in beeld. En door te spelen met de lengte van de Allcylinders blijft het geheel toch strak.

Niets mooier dan een spontaan berichtje van klanten met een bedankje voor de fijne service en de goed werkende akoestische oplossing.

Onze vakkennis en jarenlange praktijkervaring vertalen naar resultaat. Dat is het doel!

Advies vragen
Karin: "We gaan voor 100% tevreden klanten."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws