Rumoerige akoestiek in restaurant Post

Omgeving

Horeca

Locatie

Dordrecht

Ruimte

Restaurant
  • Maatwerk Allceiling® akoestisch element (kleur en afmeting)
  • Akoestische elementen in de gewenste kleur
  • Rumoerige akoestiek aangepakt bij restaurant in Dordrecht

De naam van Restaurant Post in Dordrecht is mede geïnspireerd op Vincent van Gogh, die drie maanden in Dordrecht woonde en daar een aantal brieven schreef. Ondanks een 'rumoerige' start, steeg de populariteit van dit ambitieuze restaurant in korte tijd waardoor al snel op de meeste avonden alle tafels gereserveerd waren.

Geluidshinder in het restaurant

"We wisten vanaf het begin dat we in deze ruimte iets aan de akoestiek moesten doen", vertelt eigenaar Alex Verburg. "Er was teveel rumoer. Toen bleek dat er na plaatsing van het interieur nog steeds sprake was van geluidshinder, ben ik gaan googelen en op zoek gegaan naar een akoestisch specialist."

Zoals Alex altijd zorgvuldig omgaat met de selectie van leveranciers, ging hij na een eerste kennismaking met Allkoestiek niet over één nacht ijs. "Ik heb een aantal restaurants gebeld die al eerder met Allkoestiek gewerkt hebben en heb naar hun ervaringen gevraagd. Die waren allemaal zeer te spreken over de geleverde diensten.

Van nagalmmeting tot een "keurig eindresultaat"

Toen we opdracht kregen om dit fraaie restaurant, dat ontworpen is door architectenburo Buro M2R, te voorzien van een aangename akoestiek, zijn we eerst begonnen met een nagalmmeting. Deze meting brengt nauwkeurig het akoestisch klimaat in beeld. Op basis daarvan kunnen wij bepalen welke materialen nodig zijn om het gewenste resultaat te halen.

"Perfect, keurig netjes gedaan,
al het rumoer is weg."

Na de meting zijn we met de montage van de akoestische materialen gestart. Daar was wel even wat organisatie voor nodig, want restaurant Post is de hele dag geopend en, zoals we eerder schreven, zit het restaurant regelmatig vol. In overleg met Alex is een plan bedacht om de overlast voor de bezoekers zoveel mogelijk te beperken en een oplossing te bedenken die past bij de zorgvuldig uitgekozen identiteit. Zo werd er bijvoorbeeld alleen op tijdstippen geboord dat er geen of weinig mensen in het restaurant zaten en is er overleg geweest tussen Allkoestiek en het architectenburo over de uitvoering.

Het resultaat?

"Perfect, keurig netjes gedaan. Al het rumoer is weg", vertelt Alex Verburg. Allkoestiek heeft geluisterd naar wat we wilden. Het resultaat is 100% omgedraaid, we zijn er enorm blij mee!

Nog aangenamer eten

Het is nu nog aangenamer eten bij Post. We raden je dan ook aan om daar de komende feestmaand een tafel te reserveren. Schuif bijvoorbeeld eens aan bij hun tapas-bar en ervaar tapas zoals je het niet veel vaker gegeten heeft, met heerlijke kleine hapjes die vers en ambachtelijk bereid worden. Als je er bent, kijk dan ook even naar een van de brieven van Van Gogh die groot aan de muur hangt.

Ga voor meer informatie naar www.restaurantpost.nl

We nemen de tijd om een klant op locatie te voorzien van advies op maat. Vaak in combinatie met een meting.

Hiermee ben je verzekerd van het beste akoestische resultaat met garantie!

Advies vragen
Edwin: "Een goed advies leidt tot het beste resultaat."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws

 

 
 

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord