Radio 8FM kiest voor Allceiling akoestische elementen van Allkoestiek

Omgeving

Overig

Locatie

Rosmalen

Ruimte

Studio
  • Allceiling akoestische elementen voorzien van lichtspots
  • Naast een goede akoestiek ook meteen een lichtplan

Hol klinkende studio

Het begint met een telefoontje van de Regionale Radio Groep uit Rosmalen met de vraag of wij een passende oplossing hebben voor het optimaliseren van de nagalmtijd in de studio ruimte.

Aangebrachte materialen voldoen niet

De studio is net helemaal opgeknapt en opnieuw ingericht met het doel deze met enkele dagen in gebruik te gaan nemen. De wanden zijn bekleed met een hoogpolige vloerbedekking opgespannen op een lattenwerk en op de vloer ligt een laagpolig projecttapijt. Het betonnen plafond is afgewerkt met spackwerk en is enigszins hellend en de ruimte heeft een trechtervorm.

Ondanks de aangebrachte materialen ervaart men de ruimte al tijdens het inrichten als te hol klinkend. Dit is vooral een probleem wanneer op afstand in de microfoon wordt gesproken. Er zijn dan teveel bijgeluiden hoorbaar wat niet wenselijk is. Aan Allkoestiek de vraag of wij kunnen ondersteunen met het oplossen van dit probleem en welke mogelijkheden we hiervoor in huis hebben met daarbij de vraag wat wij op korte termijn zouden kunnen.

Akoestisch problem vooral laagfrequent

Via de mail wordt het een en ander aan informatie en mogelijkheden uitgewisseld met tevens een indicatie van de kosten. De dag daarna wordt het project bezocht en voeren wij een nagalmtijdmeting uit om te kijken waar de problemen zitten. Hieruit blijkt dat de studio qua nagalmtijd heel acceptabel is maar de problemen met name in het laagfrequente gebied liggen.

Met behulp van de meetresultaten en ons rekenmodel wordt ter plekke samen met de klant invulling gegeven aan de oplossing tevens een prognose van de nagalmtijd berekend nadat de maatregelen zijn getroffen. In dit overleg worden alle doelen gecombineerd:  een goed werkende oplossing, een esthetisch passende oplossing, welke nagalmtijd gegarandeerd kan worden en er wordt ook naar het kostenplaatje gekenen en als laatste ook naar de levertijd van het e.e.a.

Deze combinatie van wensen en factoren leidt uiteindelijk tot de keuze voor het toepassen van Allceiling, akoestische elementen in de moduulmaten 1.200 x 1.200 mm en 2.400 x 1.200 mm. Deze elementen worden in een mooi regelmatig stramien ingepast in de ruimte en volgen de hellingshoek van het plafond. De afstand tot het plafond wordt mede bepaald door de inbouwverlichting en de backlights die op de elementen worden gemonteerd.

Rest dan alleen nog de vraag bij de klant wanneer wij de werkzaamheden zouden kunnen uitvoeren omdat de studio de dagen erna wordt afgebouwd en er een afspraak staat met de leverancier van de apparatuur uit Amerika voor het inregelen. Met enig passen en meten en omdat Allceiling een voorraad product is bij Allkoestiek is het project binnen enkele dagen gerealiseerd.

Hieronder de mail die wij na afronding van het project van de klant mochten ontvangen.
Een tevreden klant waar we trots op zijn.

"Goedemiddag Mike,

Nog bedankt voor de goede en supersnelle service!
In de bijlage heb ik enkele foto’s toegevoegd van de platen inclusief spots en LED backlight.

Met vriendelijke groet,

Thijs Tromp
Marketing/Communicatie
Regionale Radio Groep"

Mijn motto tijdens het hele planningsproces is: "Zeg wat je doet en doe wat je zegt!"

Zo weet een klant op ieder moment wat hij van ons kan verwachten.

Advies vragen
Leon: "Slim plannen zorgt voor tevreden klanten."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws