Stationsgebouw omgetoverd tot restaurant met een goede akoestiek.

Omgeving

Horeca

Locatie

Leerdam

Ruimte

Restaurant
  • Akoestische cilinders toegepast onder houten plafond
  • Oud stationsgebouw Leerdam

Akoestische cilinders toegepast waardoor het plafond zichtbaar blijft

Restaurant Heinde in Leerdam zit in een bijzonder pand, het voormalige stationsgebouw uit 1883. Prachtige hoge plafonds met authentieke elementen, maar akoestisch levert dit wel een aantal uitdagingen op.

Door de hoge plafonds gaat de ruimte zonder akoestische voorzieningen ook te groot klinken. Dit zit een goede spraakverstaanbaarheid voor een restaurant behoorlijk in de weg waardoor gasten harder gaan praten om anderen te overstemmen. Hierdoor neemt het rumoer alleen maar verder toe.

In deze ruimte hebben wij onze Allcylinder akoestische cilinders mogen plaatsen. Deze oplossing is zeer geschikt voor hoge ruimtes. Hiermee kan fictief de hoogte uit de ruimte gehaald waardoor de absorptie zich dichter bij de gebruikers van de ruimte bevindt. Dit levert in de praktijk een groter waarneembaar effect op.

Desondanks blijft de hoogte wel behouden en het plafond nagenoeg volledig zichtbaar. De cilinders die zijn toegepast in deze ruimte hebben een lengte van 1.200 en een diameter van Ø 240 mm.

Wij ontzorgen vanaf het advies tot en met de complete realisatie.

Dit resulteert in structurele en duurzame oplossingen die garant staan voor een akoestisch comfortabel leef- en werkklimaat.

Advies vragen
Mike: "Voorkomen of oplossen. Wij zijn jouw partner!"
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws