Akoestiek geluidsstudio verbeteren

Akoestiek van jouw geluidsstudio verbeteren?

In een geluidsstudio speelt ruimte-akoestiek een doorslaggevende rol voor een goede geluidskwaliteit. Wat het juiste akoestisch klimaat is, is sterk afhankelijk van het type studio. In een opname studio voor radio of TV is het belangrijk dat er geen hinderlijke achtergrondgeluiden hoorbaar zijn tijdens een uitzending. Aandachtspunten zijn dan een korte nagalmtijd over het gehele spraakgebied in combinatie met het wegnemen van geluidsreflecties en het voorkomen van een flutterecho. Nagalmtijden van gemiddeld 0,40 seconden of lager zijn hier geen uitzondering. 

Een goede akoestiek in een geluidsopname studio

In een studio waar geluidsopnames worden gemaakt moet relatief veel geluidsabsorptie worden aangebracht. In de regel heerst in dit soort ruimtes een zogenaamde "dode" akoestiek. Omdat het geluid geproduceerd door zang of instrumenten dan zeer zuiver kan worden geregistreerd door de microfoontechniek is daarna vrijwel alles mogelijk in de eindbewerking. Tevens is het belangrijk om overspraak tussen instrumenten en/of zang te voorkomen bij een live registratie in de studio met meerdere muzikanten tegelijk.

Allceiling® akoestische elementen toegepast in radio studio
akoestiek verbeteren studio


Waar moet een oefenstudio of repetitieruimte akoestisch aan voldoen

Een andere toepassing zijn de zogenaamde oefenstudio's of repetitieruimten. Deze komen we tegen in tal van soorten en maten. Van een professionele opname studio zoals bijvoorbeeld de Wisseloord Studio's en semi-professionele oefenruimten zoals Melody Line tot soms verrassend goed uitgeruste studio's bij particulieren. Hieronder bevinden zich dan ook vaak weer artiesten uit het professionele circuit. In een oefenruimte is het juist weer van belang dat het geluid akoestisch direct goed klinkt en het liefst met beperkte toevoeging van effecten en geluidsversterking. 

Kennis en ervaring op het gebied van studio-akoestiek

Allkoestiek heeft in het verleden een bijdrage mogen leveren aan onder andere de realisatie van Basement Studio in Den Haag. Destijds de bakermat van artiesten zoals Kane, Anouk en Di-rect. Ook in de realisatie van grote oefencomplexen zoals Melody Line hebben wij een bijdrage mogen leveren in de vorm van akoestisch spuitwerk in de oefenstudio's en levering van geluidsisolerende materialen voor wanden en vloeren tussen de ruimten onderling. Daarnaast hebben we vele (privé) studio's gerealiseerd zoals drumcabine's en kleine opname ruimten maar ook de akoestische aakleding van muzieklokalen verzorgd in schoolcomplexen zoals het KSH in Hoofddorp.

Heeft je een akoestische uitdaging in een studio in wat voor vorm of op wat voor locatie dan ook? 
Neem contact met ons op voor advies, materialen en eventueel ook complete realisatie.

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws