Het geluid in een zwembad wordt vaak als onprettig ervaren. Dit komt simpelweg omdat er in een zwembad veel tegels en glas aanwezig is wat de akoestiek niet ten goede komt. Daarnaast absorbeert het water ook nog eens geen geluid. Een slechte akoestiek geeft veel overbodige herrie. Het is dus van belang dat er bij een zwembad kritisch gekeken wordt naar de akoestiek.
Mensen die langdurig verblijven in een ruimte met een slechte akoestiek krijgen vaak klachten. Zeker wanneer dit meerdere dagen in een week is.
Door de vele geluidsprikkels zal men snel vermoeid raken en gaat het concentratieniveau omlaag. Dat kan op de werkvloer gevolgen hebben.
Verder kan men hoofdpijn ontwikkelen, stemproblemen krijgen of op lange termijn gehoorschade oplopen. Voor een gezonde werkplek is het daarom aan te raden het vaak te hoge geluidsniveau in het zwembad aan te pakken.
De klimaatomstandigheden spelen een belangrijke rol voor de gekozen akoestische oplossingen. Niet alle materialen zijn geschikt voor een zwembadomgeving. Allkoestiek heeft in haar productengamma materialen die geschikt zijn voor de wat extremere omstandigheden.
Om een goed advies te geven met betrekking tot de akoestiek is een nagalmtijdmeting nodig. Deze brengt de situatie in kaart en is de basis om een goed advies te geven welke materialen en hoeveel materiaal er nodig is om de akoestiek op het gewenste niveau te krijgen.
Neem contact met ons op voor het uitvoeren van quickscan op locatie en een vrijblijvend adviesgesprek.
Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?