Akoestische baffle

De meeste akoestische plafondplaten monteer je horizontaal, maar een akoestische baffle is een geluidsabsorberend element wat je verticaal aan het plafond monteert. Ze absorberen aan meerdere zijden geluid, waardoor ze zeer efficiënt de akoestiek in een ruimte verbeteren. Akoestische baffles zie je vaak toegepast in ruimtes met hoge plafonds en daardoor lange nagalmtijden, bijvoorbeeld productiehallen, kantoren, scholen en sporthallen. We noemen akoestische baffles ook wel keerschotten. Meer weten over de akoestiche baffle?

Waarom is goede akoestiek zo belangrijk?

Werken in een ruimte met slechte akoestiek heeft gevolgen voor het functioneren, bijvoorbeeld voor de concentratie: je ‘geniet' ongewild mee van de gesprekken van collega’s. En dat terwijl na elke verstoring van je werkzaamheden het gemiddeld acht minuten kost voordat je jouw optimale concentratieniveau weer bereikt. Een goede akoestiek heeft nog veel meer voordelen naast betere concentratie, zoals:

 • Betere verstaanbaarheid.
 • Door de demping heb je minder last van rumoer.
 • Betere gezondheid, met name door minder stress en vermoeidheid.
 • Meer veiligheid: door goede akoestiek neem je mondelinge of elektronische waarschuwingen sneller en beter waar.

Meer weten?

Vraag ons gerust om advies


Hoe werkt een akoestische baffle?

De werking van de baffles is dat ze – net als onze andere akoestische oplossingen – geluid niet weerkaatsen maar absorberen. In ruimtes met veel harde materialen, zoals glas, metaal en beton weerkaatst geluid enorm. De gevolgen zijn onder andere galm en slechte verstaanbaarheid. Met maatregelen zoals baffles absorbeer je een groot deel van het geluid. Het resultaat is een direct merkbare, duidelijke verbetering van de akoestiek en daarmee een meer aangename en rustige sfeer in een ruimte.  

Akoestische baffle toegepast in kantoor bij Geofoxx
Akoestisch baffle toegepast bij Geofoxx


Voor welke soorten baffles kun je terecht bij Allkoestiek?

Allkoestiek heeft baffles van het merk Allbaffle in verschillende afmetingen in het assortiment. De baffles hebben een kern van onbrandbaar en geluidsabsorberende minerale wol. Aan beide zijden zijn ze afgewerkt met een poreus gespoten vlies. Aan de bovenkant van de akoestische baffle zit een wit (RAL 9010) profiel. Met twee ophangogen bevestig je de baffles eenvoudig verticaal aan een plafond. Met de Allbaffle voeg je op een relatief snelle en eenvoudige manier veel absorptie aan een ruimte toe, met als resultaat onder andere duidelijk merkbaar minder nagalm. Ontvang een vrijblijvende prijsopgave.

Vraag een prijsopgave aan


Voor welke ruimtes zijn baffles geschikt?

Vaak kiest men voor baffles bij akoestische problemen in ruimtes met een hoog plafond, zoals fabriekshallen, productieruimten, schoollokalen, kantoren en vergelijkbare ruimtes. Daarnaast zijn baffles de perfecte oplossing voor plafonds met bijvoorbeeld ingebouwde klimaatregulerende functies. 

In een ruimte met te veel galm en grote oppervlakken van hard materiaal is extra geluidsabsorptie nodig. Het plafond is dan door de grootte een effectieve keuze om geluidsabsorberende elementen aan toe te voegen. Baffles bieden in veel gevallen een elegante oplossing.

Geluidsabsorberende akoestiek toegepast in klaslokaal
Akoestische baffles toegepast in klaslokaal


Wanneer kiezen voor akoestische baffles?
 

 • Bij veel plafonds heb je te maken met elementen die onderdeel zijn van technische installaties, bijvoorbeeld luchtkanalen, roosters, brandmelders en buizen. Daarnaast dien je vaak rekening te houden met verlichting aan het plafond. Doordat je baffles verticaal ophangt, passen ze makkelijk tussen alle andere obstakels in.
 • Baffles raden we ook aan in ruimtes die hoger zijn dan circa 3 meter. Het gevoel van ruimtelijkheid blijft dan goed behouden, omdat de baffles weinig ruimte innemen. Je hebt met baffles nauwelijks ruimteverlies in vergelijking met wanneer je het plafond zou verlagen. Met name daarom past men baffles veel toe in industrie- en productiehallen.
 • Baffles zijn ook een prima akoestische oplossing in ruimtes met een glazen dak. Glazen daken reflecteren geluiden enorm en zijn vaak de oorzaak van een slechte akoestiek. Met akoestische baffles voeg je direct aan het glazen plafond geluidsabsorptie toe, zonder dat je de lichtinval wegneemt.
 • Baffles zijn een efficiënte oplossing, met name ook budgettair: ze zijn vaak veel voordeliger dan alternatieve oplossingen zoals akoestische systeemplafonds, spanplafonds of stucplafonds.
 • De baffles zien er mooi uit op een speelse manier, ook esthetisch geven ze een toegevoegde waarde aan een ruimte.


Wat kosten akoestische baffles?

Een losse akoestische baffle heb je al voor enkele tientjes, maar eentje is meestal niet genoeg. Hoeveel je er nodig hebt, verschilt per ruimte en per situatie: de grootte van de ruimte speelt een belangrijke rol, maar ook het gebruik en de uitstraling ervan zijn allemaal factoren die meespelen in het aantal baffles dat je nodig hebt. Wil je graag weten hoeveel baffles je nodig hebt en wat het precies gaat kosten?

Vraag een prijsopgave aan


Meting aanvragen?

Wil je op een professionele manier te weten komen hoe het precies is gesteld met de akoestiek in jouw werkruimte en wat daar de beste oplossing voor is? Allkoestiek geeft je graag advies op maat; als uitgangspunt voor onze advisering doen we dan een nagalmtijdmeting. Eén van onze experts komt de meting met specialistische en gekalibreerde apparatuur uitvoeren. Op basis van de resultaten uit de meting komen wij met een gegarandeerd werkende oplossing. Ben je benieuwd hoe de akoestiek ervoor staat bij jou thuis of op het werk én wat de beste oplossing is? Vraag direct een meting op locatie aan of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Over Allkoestiek

Zoek je een fraaie oplossing om de akoestiek van je ruimte te verbeteren, van uitstekende kwaliteit en met een hoge absorptiewaarde? Dan zijn Allceiling plafondpanelen een interessante optie. Ze zijn kaderloos en geschikt voor vrijwel elke ruimte. Standaard zijn de platen leverbaar in vier verschillende voorraadkleuren:

 • Een gratis bezoek op locatie (voor bedrijven) door een akoestisch adviseur.
 • Een groot assortiment producten: voor ieder interieur en budget een passende oplossing.
 • Onze eigen montageploeg monteert je gekozen akoestische elementen op locatie.
 • Gegarandeerd een goede akoestiek op het werk of thuis, door een prima werkende maatwerkoplossing voor jouw akoestiek probleem.
 • Oog voor detail: van het eerste gesprek tot levering of complete montage, we zorgen dat alles tiptop in orde komt.


Akoestiek verbeteren? Neem contact op!

Ben jij op zoek naar akoestische baffles voor jouw kantoorruimte, sporthal, woning of een andere ruimte? Of wil je een nagalmmeting laten uitvoeren, heb je vragen over dit artikel of andere vragen? Neem contact met ons op! Bel naar 0342-464153, stuur een e-mail naar info@allkoestiek.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag ons gerust om advies

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

 • Meting en advies
 • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Akoestisch probleem? Waar kunnen we je bij helpen?

Particulier of zakelijk? *

Waar kunnen we mee helpen? *

Productcatalogus

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij de ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.