Akoestiek in kerk soms ook teveel

Omgeving

Overig

Locatie

Apeldoorn

Ruimte

Kerk
  • Akoestiek optimaal in Tabernakel kerk in Apeldoorn
  • Allceiling akoestische elementen absorberen geluid optimaal
  • Ook verlichting en schilderwerk werden aangepakt

De akoestiek in een kerk wordt vaak als mooi ervaren maar teveel galm is ook niet de bedoeling. Dat hebben ze ervaren in de Tabernakelkerk in Apeldoorn.

Multifunctioneel gebruik kerk

Doordat er in de kerk meerdere en andere activiteiten gingen plaatsvinden werd de akoestiek een item om rekening mee te houden. De kerk benaderde Allkoestiek om dit probleem aan te pakken. Als eerste werd een nagalmtijdmeting uitgevoerd om het huidige akoestisch klimaat in kaart te brengen. In overleg met de klant is de gewenste nagalmtijd bepaald rekening houdend met de verschillende activiteiten in de ruimte.

Akoestiek in de kerk mooi in evenwicht

Daarna kon het rekenwerk beginnen! Bepalen hoeveel materiaal en welk soort absorberend materiaal toegepast moet worden om die gewenste nagalmtijd te behalen. En niet te vergeten hoe te monteren in zowel technisch al in esthetisch opzicht.  Daarnaast werd gevraagd om meteen het schilderwerk van het plafond mee te nemen. En om de spots te vervangen voor een energiezuinige uitvoering. Kortom een complete refit van het plafond! Een uitdaging maar het resultaat mag er zijn!

100% tevreden

En dat de kerk tevreden is blijkt wel uit de volgende quote:

"We krijgen nog steeds mooie reacties op het aanbrengen van de platen en het schilderwerk. Mensen die voorheen problemen met de verstaanbaarheid hadden geven nu aan dat de spraak zeer goed is verbeterd!Dus een zeer goede aanpassing in de kerkzaal. Nogmaals de complimenten!"

Niets mooier dan een spontaan berichtje van klanten met een bedankje voor de fijne service en de goed werkende akoestische oplossing.

Onze vakkennis en jarenlange praktijkervaring vertalen naar resultaat. Dat is het doel!

Advies vragen
Karin: "We gaan voor 100% tevreden klanten."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws