Akoestiek verbetert in fitnessruimte van hotel

Omgeving

Sport

Locatie

Santpoort

Ruimte

Fitnessruimte
  • In alle rust kunnen sporten dankzij een goede akoestiek
  • Allceiling akoestische elementen in fitnessruimte van groot hotelketen
  • Het geluid van de televisie kan gewoon aan

Een grote hotelketen benadere Allkoestiek om de akoestiek te verbeteren in de fitnessruimte van hun hotelaccommodatie in Santpoort.

Het belang van een nagalmtijdmeting

Na een nagalmtijdmeting kwam er een helder advies op tafel met daaraan gekoppeld een all-in offerte. Akoestiek laat zich simpelweg niet vanuit de luie stoel beoordelen. Naast het meten van de nagalmtijd is een bezoek op locatie van belang om een juiste inschatting te kunnen maken van de mogelijke oplossingen. In iedere ingerichte ruimte zitten wel lampen, spots, sprinklerinstallaties, alarm- of rookmelders aan het plafond. Hiermee moet rekening gehouden worden met het bedenken van een passende akoestische oplossing. Soms zitten er zoveel obstakels aan het plafond dat er aanvullend ook iets aan de wand moet worden aangebracht. Hierbij spelen ook de vorm en de hoogte van een ruimte een belangrijke rol.

Akoestische wand- of plafondoplossing

In de regel zal in een hogere ruimte eerder iets aan de wand moeten gebeuren in combinatie met het plafond dan in een lage ruimte waar alleen een plafondoplossing vaak al afdoende is. Het mooie van een plafondoplossing is dat deze bijna altijd buiten handbereik en dan tegelijk ook op een onderhoudsarme plaats zit. Daarnaast heeft bij een regelmatige verdeling van de akoestische materialen over het plafond iedere gebruiker nagenoeg hetzelfde profijt van de aangebrachte geluidabsorptie ongeacht waar hij in de ruimte is.

Ook de vorm of conditie van een plafond dient rekening mee gehouden te worden. Kortom om de akoestiek te verbeteren zal advies door te telefoon niet altijd voldoende zijn. Een nagalmtijdmeting in combinatie met een adviesgeprek op locatie is dan ook de methode die Allkoestiek in veel gevallen voorstelt. Een 100% tevreden klant en een gegarandeerde oplossing voor zijn probleem als eindresultaat.

Akoestische elementen als oplossing om rustig te sporten

In deze fitnessruimte kan weer volop en in alle rust worden gesport. Ook de TV is tijdens het sport weer normaal te volgen. In deze ruimte was sprake van een laag en hoog plafond gedeelte. In de hoge gedeelten zijn naast de elementen onder het plafond ook extra stroken Allceiling akoestische elementen direct tegen de wand gemonteerd. In het lage gedeelte zijn alleen de Allceiling® akoestische elementen zwevend opgehangen. Alles keurig netjes ingepast tussen de aanwezige verlichting, rookmelders, enz...

Zonder ingrijpende verbouwing een snelle, budgetvriendelijke en duurzame akoestische oplossing van het nagalmprobleem in deze ruimte.

Nauwkeurig werken met de puntjes op de i. Daar ligt onze lat tijdens de montage.

De klant heeft na afloop een goed werkende akoestische oplossing en wij nemen de rommel mee naar huis.

Onze monteurs gaan voor topkwaliteit!

Advies vragen
Edward: "Wij  leveren ieder project netjes af."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws