Akoestische fotopanelen in restaurant Rotterdam

Omgeving

Horeca

Locatie

Rotterdam

Ruimte

Restaurant
  • Maximaal formaat voor een zo optimaal mogelijk akoestisch rendement
  • Geluidsabsorptie op oorhoogte van de gasten voor optimaal comfort
  • Allvisual akoestische afbeelding geheel in de stijl van het restaurant
  • Naast de akoestische bijdrage ook een mooie aanvulling voor het interieur
  • Allvisual akoestische afbeelding

Rotterdam is een vooraanstaand restaurant rijker. Het gebouw van Brasserie Waalhaven is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied van Rotterdam stond. Die nostalgische sfeer in een eigentijds jasje ademt het pand anno nu uit! Gelegen op een unieke locatie met een spectaculair uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. De opstijgende en landende vliegtuigen kun je hier bijna aanraken!

Akoestische fotopanelen in Rotterdam

Akoestische problemen op het laatst opgemerkt

Vlak voor de officiële opening en ingebruikname van het pand kwam naar voren dat er in meerdere ruimten sprake was van een serieus akoestisch probleem. Holle klank, veel echo en weerkaatsing van geluid. Om dit probleem op te lossen werd de hulp van Allkoestiek ingeroepen. Allkoestiek heeft in de diverse ruimten nagalmtijdmetingen uitgevoerd en op basis daarvan een advies uitgebracht samen met een aanbieding voor de complete levering en montage. Gefaseerde uitvoering met snel resultaat.

Gefaseerde uitvoering met snel resultaat

Het project is in twee fases door ons uitgevoerd. Eerst zijn op de bovenverdieping een tweetal multifunctionele zalen met een zeer lange nagalmtijd aangepakt. Hier zijn tegen het hellend plafond tussen de al aanwezige verlichting maatwerk Allceiling akoestische elementen opgehangen in combinatie met een aantal Allvisual akoestische afbeeldingen tegen de wanden. Omdat deze zalen ook gebruikt zouden worden voor de officiële openingsceremonie zijn deze met voorrang uitgevoerd.

Allceiling akoestische elementen op schuin plafond

In fase 2 zijn akoestische voorzieningen aangebracht in de brasserie op de benedenverdieping. Hier heeft Allkoestiek grootformaat Allvisual akoestische afbeeldingen gemonteerd. Naast een aantal blow ups zijn er ook banners / filmstrips gemaakt die bewust op oorhoogte van de gasten zijn geplaatst. Alle Allvisuals zijn voorzien van historisch beeldmateriaal wat speciaal voor dit project is gereproduceerd en bewerkt.

Mooi eindresultaat en akoestisch optimaal

Het eindresultaat is werkelijk prachtig geworden en sluit mooi aan bij de nostalgische sfeer. Het was nog wel een uitdaging om zo veel historisch beeld te achterhalen maar met medewerking van de opdrachtgever en een lokaal reclamebureau is dit uiteindelijk gelukt en het eindresultaat mag er zijn. De Allvisual akoestische afbeeldingen zijn naast akoestisch functioneel ook een prachtige aanvulling op het interieur.

Allvisual akoestische afbeeldingen in stijl van het restaurant

Fotopanelen met een hoog akoestisch rendement

Het belangrijkste is uiteraard de bijdrage die de Allvisuals leveren aan het verlagen van de nagalmtijd en verbeteren van het akoestisch klimaat in de Brasserie. Een Allvisual akoestische afbeelding heeft een dikte van maar liefst 55 mm en is voorzien van een akoestische vulling met een absorptieklasse A in een dikte van 40 mm.
De dikte en densiteit van de vulling die wij toepassen levert een zo maximaal mogelijk akoestisch rendement per m² en functioneert over de volledige breedte van het geluidspectrum waardoor de akoestiek mooi in balans blijft zonder pieken in de lage of hoge frequenties. De Allvisual is voorzien van een geluid doorlatend doek waarop een hoge kwaliteit afbeelding naar keuze kan worden geprint. Een doek kan indien nodig eenvoudig worden uitgewisseld, vervangen en zelfs gewassen worden.

Weer een tevreden klant erbij

Bij Brasserie Waalhaven is men zeer tevreden over het eindresultaat. Wil je vliegtuigen gaan spotten in een bijzondere ambiance en dit onder het genot van lekker eten en drinken dan is een bezoekje aan Brasserie Waalhaven absoluut de moeite waard!

We nemen de tijd om een klant op locatie te voorzien van advies op maat. Vaak in combinatie met een meting.

Hiermee ben je verzekerd van het beste akoestische resultaat met garantie!

Advies vragen
Edwin: "Een goed advies leidt tot het beste resultaat."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws