Allceiling akoestische panelen zorgen voor rust in Hudson Bay

Omgeving

Horeca

Locatie

Amsterdam

Ruimte

Restaurant
  • Restaurant Hudson's Bay - Allceiling® akoestische plafondpanelen
  • Restaurant Nacarat

Fraai concept met goede akoestiek

Op de 5e etage van warenhuis Hudson's Bay in Amsterdam zit een restaurant. Niet een La Place, zoals in andere vestigingen van Hudson's Bay het geval is, maar een exclusief project van sterrenkok Ron Blaauw. Hip Studio bedacht samen met Ron het fraaie concept hiervoor. Ze vroegen ons om de ruimte akoestisch in orde te maken.

"Waar we goed in zijn, is in mooie producten maken", vertelt Wim Hoopman, eigenaar van Hip Studio. "We zien onszelf als conceptmakers. We hebben niet één stijl die we telkens repeteren. Een hoop collega's doen dat wel. Ik vind het heel knap dat ze met dezelfde producten telkens weer wat moois maken. Wij doen dat anders en bedenken en ontwerpen voor ieder project een andere stijl. We vinden dat een appartement van 50m² net zo doordacht moet worden als een hotel met 250 kamers. Het concept moet kloppen. Naast dat we mooie dingen bedenken, werken we het plan ook helemaal zelf uit."

Het is een supersucces

In april van dit jaar kregen we de opdracht om een concept te bedenken voor het restaurant van Ron Blaauw in Hudson's Bay. Een fors project dat in korte tijd klaar moest zijn. Het is dan ook een drukke zomer voor ons geweest. In het restaurant moest ook een goede akoestische voorziening komen. De akoestiek was niet goed en dat is wel een van de belangrijkste zaken om op orde te hebben. Het dak is gemaakt van glas en staal. Schitterend om te zien en we hebben met Allkoestiek een prachtige oplossing bedacht om akoestische panelen in dat dak te verwerken. Er zijn precies voldoende panelen in de vlakken aangebracht om een aangename akoestiek te realiseren. Het is een supersucces. Iedereen vindt het mooi en het werkt."

Akoestiek is bij ons geen sluitpost

"We zijn een trouw bedrijf. Als we ons goed voelen bij een bureau waarmee we samenwerken, hebben we geen behoefte om te gaan shoppen. Zo werken we met vaste meubelmakers en hebben we diverse andere partijen waar we regelmatig mee om de tafel zitten. Omdat we veel grote projecten doen, krijgen we veel verzoeken van bedrijven om voor ons te mogen werken, maar we geven altijd voorkeur aan onze eigen partners. Dat zijn stuk voor stuk bedrijven die hun vak verstaan en flexibel zijn."

"We werken op hoog niveau en bedenken graag dingen die niet helemaal normaal zijn. Een partner moet daarbij passen. Waar akoestiek bij veel bedrijven een sluitpost is, is akoestiek het eerste waar wij aan denken. Je mag geen rumoer in een ruimte horen. Het moet kloppen. Vandaar dat we altijd de hulp van Allkoestiek inschakelen. Kijk eens naar het dak. In 3 à 4 weken was alles op orde. Helemaal conform de hoge eisen die we stellen."

Studio Hip

Studio Hip wordt gerund door Wim en Maxine Hoopman, zijn dochter. Samen met een team van tien specialisten bedenken ze mooie concepten voor allerlei soorten ruimtes. Hun werk is niet alleen te zien in restaurants, maar ook in hotels en kantoren en bij vele particuliere opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Op de website van Studio Hip ziet je wat ze gedaan hebben voor oa.Ron Blaauw, Hof van Saksen en het World Fashion Centre.

Wij ontzorgen vanaf het advies tot en met de complete realisatie.

Dit resulteert in structurele en duurzame oplossingen die garant staan voor een akoestisch comfortabel leef- en werkklimaat.

Advies vragen
Mike: "Voorkomen of oplossen. Wij zijn jouw partner!"
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws