Akoestiek bedrijfshal verbeteren

voor een prettige werkomgeving

Akoestiek verbeteren bedrijfshal

INDUSTRIE

Akoestiek verbeteren bedrijfshal

Een bedrijfshal heeft logischerwijs een groot volume. Naast het grote volume is de bedrijfshal veelal afgewerkt met harde materialen. Door deze combinatie van factoren zal de akoestiek slecht zijn in deze ruimte. De mensen die in deze hal verblijven zullen het geluid als zeer hinderlijk ervaren met alle gevolgen van dien.

Bedrijfshal Ede in gebruik als werkplaats
Akoestiek bedrijfshal verbeterenhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Geluidsproblemen in de bedrijfshal

In een bedrijfshal, met een slecht akoestiek als gevolg van het grote volume en de afwerking met harde materialen, zal het geluid langer weerkaatsen. Deze galm kent veel nadelen voor de mensen die in deze ruimte verblijven of werken. Het zorgt voor stress, slechte verstaanbaarheid en vermindert de concentratie. De kans op het maken van fouten neemt toe, de productiviteit neemt af en de vermoeidheid ligt op de loer. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties met alle gevolgen van dien. Voor het welzijn van deze medewerkers is een goede akoestiek van dus groot belang.

Bedrijshal Barendrecht in gebruik als showroom
Slechte akoestiek in bedrijfshal in gebruik als showroom


Akoestiek in kaart brengen

Omdat geen enkele bedrijfshal akoestisch gelijk is raden wij aan om een quickscan uit te laten voeren. Dit houdt in dat wij ter plaatse een nagalmtijdmeting uitvoeren. Aan de hand van deze meting laten wij zien hoeveel de nagalmtijd afwijkt ten opzichte de gewenste nagalmtijd.

Daarnaast luisteren wij naar de klachten die men ontvindt ten aanzien van het geluid en bekijken wij wat de mogelijke oplossingen kunnen zijn. Daarbij houden wij ook rekening met een flutterecho. Deze kan ontstaan in een hoge ruimte waar het geluid tussen de wanden blijft doorklinken. Dit is veelal niet te meten met een nagalmtijdmeting.

Tijdens dit bezoek zal er al een grof plan van de akoestische oplossing ontstaan.

Bedrijfshal Heeg in gebruik als logistiek centrum


Akoestische oplossingen in bedrijfshal

Om de akoestiek te verbeteren in de bedrijfshal zal er absorptiemateriaal toegevoegd moeten worden. Veelal is er een grote hoeveelheid aan geluidsabsorptie nodig en zal deze ook op de juiste plekken aangebracht moeten worden.

Aan de hand van onze quickscan kunnen wij je op de juiste manier adviseren over de hoeveelheden, het toe te passen product en de plek.

Om je nog verder te ontzorgen kunnen wij ook de montage van de materialen uitvoeren. Allkoestiek beschikt over eigen montage teams die al vele projecten hebben uitgevoerd.

Neem vrijblijvend contact met ons op om je te laten adviseren over de best passende akoestische oplossing voor jouw bedrijfshal.

 

Waar kunnen we vrijblijvend bij helpen?

  • Meting en advies
  • Prijsopgave

Allkoestiek is thuis in iedere ruimte. Waar wil je jouw akoestiek verbeteren?

Akoestisch probleem? Waar kunnen we je bij helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!


Veel voorkomende ruimtes in de industrie
 

Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws

 

 
 
Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?