Akoestisch sportzaalpaneel met vlag en wimpel geslaagd voor baltest

Test balbestendigheid Allgym akoestisch sportzaalpaneel door Kiwa ISA Sport.
DIN normering gehaald...

KIWA ISA Sport balbestendigheidstest

Kiwa ISA Sport B.V. heeft in opdracht van Allkoestiek de balbestendigheid getest van het Allgym akoestisch sportzaalpaneel. Omdat het hier om een wandafwerking gaat in een binnensportruimte is de balbestendigheid van groot belang. De balbestendigheid wordt onderzocht volgens de norm DIN 18032, deel 3 en wordt bepaald door met een handbal en hockeybal op een wandvlak met gemonteerde akoestische sportzaalpanelen te schieten.

Allgym akoestische sportzaalpaneel balbestendig en aanloopveilig

Het akoestisch sportzaalpaneel wordt beschoten met verschillende ballen

De testmethode

Eerst wordt verschillende keren geschoten met een handbal. Dit gebeurd zowel loodrecht als onder een hoek en vanuit verschillende richtingen met een vastgestelde balsnelheid. Het effect van de beschietingen op de Allgym wordt na iedere salvo visueel bepaald.

Daarna volgt de test met een hockeybal. Ook dit gebeurd zowel loodrecht, als onder een hoek en vanuit twee verschillende richtingen. Tijdens het testen met zowel de handbal als de hockeybal is er helemaal geen beschadiging ontstaan aan het akoestisch sportzaalpaneel.

Allgym® akoestisch sportzaalpaneel
Allgym akoestisch sportzaalpaneel balbestendig en aanloopveilig


De uitslag

Daarmee is het akoestisch sportzaalpaneel met vlag en wimpel geslaagd voor de balvastheidtest.

Ander voordeel is dat het paneel ook meteen bescherming biedt voor de sporters tegen harde en ruwe wanden. De wandvlakken sluiten rondom aan tegen de wand waardoor sporters nergens achter kunnen blijven haken.

Meer informatie over dit akoestisch sportzaalpaneel