Redactioneel artikel: Akoestiek verbeteren in de sporthal

Lees hier meer over de bijdrage van Allkoestiek in het online E-magazine van de Nationale Sport Vakbeurs...

Redactionele bijdrage Allkoestiek

In de tweede editie van het E-magazine van de Nationale Sport Vakbeurs een redactionele bijdrage van Allkoestiek over het verbeteren van de ruimte-akoestiek in een sportaccommodatie.

Inmiddels is Allkoestiek al ruim 10 jaar dé specialist in Nederland voor het verbeteren van de ruimte akoestiek in gymzalen, sportzalen en sporthallen. Ondanks alle inspanningen zijn ook vandaag de dag veel accommodaties nog niet op orde. Tijd voor actie!

Akoestiek verbeteren in de sporthal

Overmatige geluidsbelasting in sportaccomodaties

In de rubriek 2.1 Sportaccomodatie Binnensport wordt onder andere dieper ingegaan op de mogelijke gezondheidsklachten bij trainers, coaches of leerkrachten die langdurig blootgesteld worden aan een overmatige geluidsbelasting.

Ook is er meer te lezen over de norm die de NOC*NSF in 2005 heeft opgesteld voor het realiseren van een goede ruimte-akoestiek in sportaccommodaties. Deze norm wordt overigens ook gehanteerd door de KVLO en is opgenomen in de Arbocatalogus. 

Klik hier om jouw akoestisch probleem op te lossen

Luister naar het effect van een goede akoestiek!

We laten een geluidsfragment horen (alarmpistool) dat gemaakt is tijdens de uitvoering van indicatieve geluidstesten in een sportzaal vóór en ná akoestische aanpassingen.

Dit fragment maakt direct duidelijk hoe veel leerkrachten in het lichamelijk onderwijs in dit soort akoestisch belabberde gymzalen dagelijks hun werk moeten doen!

Bij dit project zijn de problemen opgelost met Allgym akoestische sportzaalpanelen gemonteerd op oorhoogte tegen een 3-tal wanden. Ook nog eens extra aanloopveilig!

Klik op het E-magazine en lees het artikel

Direct naar het volledig online artikel via deze link.

Akoestiek verbeteren in de sporthal