Multifunctioneel dorpshuis pakt akoestiek aan in bijzonder pand

Omgeving

Kerk

Locatie

Spoordonk

Ruimte

Dorpszaal
Akoestiek kerk multifunctioneel kroonluchter 1

Kerkgebouw goed te gebruiken dankzij goede akoestiek

De voormalige Bernadettekerk in Spoordonk, gemeente Oirschot, wordt tegenwoordig gebruikt als multifunctioneel Dorpshuis in het Hart van Spoordonk. Een prachtige ruimte om sociale, culturele, maatschappelijke activiteiten te organiseren. Akoestisch bracht dit wel wat uitdagingen met zich mee.

De verandering van functie van dit gebouw brengt de nodige uitdagingen met zich mee. In traditionelere kerkgebouwen was een langere nagalmtijd gewenst voor de kwaliteit van samenzang en werden tragere liederen gezongen onder begeleiding van een orgel. Hierbij was het gewenst dat geluiden mooi in mekaar konden voortvloeien.

Teveel nagalm zit een goede spraakverstaanbaarheid echter behoorlijk in de weg, waar met de verandering naar een multifunctionele ruimte een veel grotere behoefte aan is. In dit soort situaties zijn substantiële hoeveelheden absorptie benodigd om de nagalmtijd voldoende kort te krijgen.

Daarbij speelt ook esthetiek en praktische uitvoerbaarheid een grote rol. Welke voorzieningen kunnen er getroffen worden die een welkome toevoeging zijn voor de ruimte zonder dat deze afbreuk doen aan de uitstraling?

Speciaal voor dit soort ruimten hebben wij onze Allchandelier akoestische kroonluchter ontwikkeld. Een echte Eyecatcher voor hoge ruimten waar beperkte mogelijkheden zijn voor montage, zoals gewelven. Voor het bevestigen van een kroonluchter is namelijk in veel situaties maar één bevestigingspunt nodig.

De kroonluchter wordt opgebouwd uit verschillende ringen waar onze Allcylinder akoestische cilinders aan worden gehangen. Deze toepassing biedt de mogelijkheid om veel absorptie toe te voegen zonder dat de looks en de feel van ruimte verandert.

Mijn motto tijdens het hele planningsproces is: "Zeg wat je doet en doe wat je zegt!"

Zo weet een klant op ieder moment wat hij van ons kan verwachten.

Advies vragen
Leon: "Slim plannen zorgt voor tevreden klanten."
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws