Akoestiek werkplaats verbeteren

voor een prettig werkomgeving

INDUSTRIE

Akoestiek van jouw werkplaats verbeteren

Geluid in een werkplaats is een vaststaand feit. Belangrijk is dat het geluid beheersbaar blijft. Eén van de aspecten die daaraan bijdraagt is de akoestiek. Een goede akoestiek in de werkplaats zorgt namelijk voor een prettige werkomgeving.

Werkplaats Apeldoorn - Alledge® akoestische facetplaat
Akoestiek werkplaats verbeterenhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Geluidsproblemen in de werkplaats

In een werkplaats is er sprake van hoge geluidsbelastingen. Er wordt gewerkt met elektrisch gereedschap, er staan machines of motoren te draaien. Maar ook een hamer op metaal kan hard en lang doorklinken. De personen die direct bij de geluidsbron bezig zijn zullen zeker gehoorbescherming gebruiken om gehoorbeschadiging door het directe geluid te voorkomen. Echter een collega die even verderop bezig is heeft dat niet omdat hij met hele andere werkzaamheden bezig is. En weer verderop hebben collega's dat ook niet omdat ze met elkaar moeten overleggen.

Het feit is dat men niet de gehele dag met gehoorbescherming oploopt. Om collega's elders in de werkplaats te beschermen en communiceren op de werkvloer mogelijk te maken is het van belang dat de geluiden niet te lang blijven weerkaatsen. Want wanneer je dit weet te voorkomen zal het algehele geluidsniveau in de werkplaats fors naar beneden gaan. De mate waarin geluid geabsorbeerd of weerkaatst wordt heet de akoestiek van de ruimte.

Inspirerende voorbeelden

Schadewerkplaat Zwijndrecht - Allbaffle® akoestisch keerschot
Akoestiek schadewerkplaats verbeteren


Meten is weten

Het akoestische klimaat in de werkplaats kan gemeten worden door middel van een nagalmtijdmeting op locatie. Allkoestiek brengt dan met behulp van meetapparatuur en een eigen geluidsbron de akoestiek in kaart. Hiermee kan bepaald worden wat de huidige situatie is. 

Ook kan Allkoestiek adviseren welke akoestiek gewenst is voor een werkplaats. Door deze twee overelkaar heen te leggen weten wij wat er nodig zal zijn om de akoestiek in de werkplaats optimaal te krijgen voor een goede werkomgeving. 

Akoestische oplossingen voor de werkplaats

Allkoestiek heeft een ruim assortiment wanneer het gaat om akoestische oplossingen in een werkplaats. Maar naast de producten heeft Allkoestiek ook de ervaring om het geluidsprobleem op een adequate manier op te lossen omdat wij direct met praktische oplossingen komen.

Het grote voordeel van het betrekken van een partij als Allkoestiek vanaf het eerste moment is dat Allkoestiek niet theoretische oplossingen biedt maar praktische akoestische oplossingen.

Heb je een werkplaats waar de akoestiek verbetert moet worden of collega's die klagen neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak op locatie om jouw situatie te bekijken.

Advies of offerte aanvragen

Werkplaats Van den Bosch Machinebouw in Ede
Akoestiek verbeteren werkplaats

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!


Veel voorkomende ruimtes in de industrie
 

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws