Akoestiek verbeteren in kantoortuin

voor werken zonder afleiding

Akoestiek verbeteren kantoortuin

KANTOOR

Akoestiek van jouw kantoortuin verbeteren?

De kantoortuin is een indeling voor een kantoor, waarbij veel medewerkers (doorgaans meer dan 12) bij elkaar in dezelfde ruimte werkzaam zijn, zonder scheidingswanden. Het grote voordeel is dat de ccommunicatie tussen medewerkers makkelijker en laagdrempeliger wordt. Grote nadelen zijn echter geluidsoverlast van anderen en een volledig gebrek aan privacy.

Kantoortuin YaWorks Amsterdam - Allceiling® akoestisch element & Allseparator® akoestisch bureauscherm
Akoestiek verbeteren kantoortuin met akoestische schermen en akoestische elementen


Voorkom geluidsoverlast in een kantoortuin

De geluidsoverlast in een kantoortuin kan vaak erg hoog oplopen. Sterker nog, werknemers worden er zelfs ziek van. Dat bleek al uit een onderzoek uit 2011 van het Deense ministerie van Werkgelegenheid. Werknemers uit een open kantooromgeving melden zich twee keer zo vaak ziek. Naast klimaat, geur en gebrek aan privacy speelt geluid een hele belangrijke rol. Wij mogen dan ook concluderen dat kantoortuinen met een slecht akoestiek bijdrage aan een hoger ziekteverzuim. Een slechte akoestiek maakt dat mensen zich moeilijk kunnen concentreren en dat een goed gesprek verstoort wordt.

Open kantooromgeving E2M Amsterdam - Allceiling® akoestisch element
Akoestiek kantoortuin verbeterenhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Maatregelen om de akoestiek te verbeteren

Voor een juiste akoestiek in een kantoortuin is een goed absorberend plafond nodig of moet er absorptie aan het bestaande plafond worden toegepast. Het liefst zien wij geluidsabsorptie boven de werkplekken zo dicht mogelijk bij de werknemer. Door het toevoegen van geluidsabsorptie wordt de akoestiek in de ruimte beter; er is minder galm waardoor geluid minder ver wordt gedragen.

Neem direct geluid weg

Daarnaast is er in een kantoortuin sprake van verstoring door de gesprekken van naburige collega's. Akoestische maatregelen aan het plafond zijn noodzakelijk voor een goede akoestiek in de ruimte, maar volstaat niet voor het wegnemen van het directe geluid. Belangrijk is ook deze vorm van geluidsoverlast tegen te gaan zodat naburige collega's geen hinder ondervinden. Dit kan door het plaatsen van bureauschermen tussen de werkplekken. Er zijn in de loop van de tijd vele bureauschermen geplaatst in kantoortuinen. Helaas zijn dit vaak alleen gestoffeerde planken die geen bijdrage leveren aan de geluidsabsorptie. De werknemer zal zichzelf dus terughoren. Allkoestiek levert bureauschermen op maat die gestoffeerd zijn en tevens voorzien van hoogwaardige absorptie.

Let op dat alleen toepassen van bureauschermen niet toereikend is om direct geluid te bestrijden. Deze oplossing werkt alleen in combinatie met een goede akoestiek in de kantoortuin.

Allkoestiek neem je graag aan de hand om een fijne werkomgeving te creëren.

Lees hier meer over akoestiek in kantoren of ga direct naar onze productcatalogus.

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!


Veel voorkomende kantoorruimtes
 

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws