Akoestische panelen

Allkoestiek neem je graag aan de hand om ons brede aanbod van akoestische oplossingen aan de wand te laten zien...

Akoestiek verbeteren met akoestische wandpanelen

Er zijn veel soorten akoestische wandpanelen beschikbaar. We kunnen ze op maat maken, dus de keus is groot. Welke uitvoering het best bij je past, is afhankelijk van de ruimte, budget, montageplaats en smaak. 

Akoestische panelen voor iedere toepassing

Natuurlijk speelt het absorptievermogen van een wandpaneel ook een belangrijke rol. Goed absorberende materialen zijn over het algemeen wat brozer. Die broosheid zorgt er enerzijds voor dat het geluid zo optimaal mogelijk geabsorbeerd wordt, maar het maakt een akoestisch paneel ook kwetsbaar. We adviseren dan ook niet om deze panelen binnen handbereik te plaatsen. Als dit wel nodig is, beschermen we het materiaal met een kader, stoffering en/of een vezelversterkte laag, zodat de kans op schade geminimaliseerd wordt.

Er zijn veel soorten akoestische panelen die juist wel tegen een stootje kunnen. Zo worden in een sportaccommodatie weer hele andere eisen gesteld. Daar spelen oa. balimpact en bescherming van de sporter een grote rol. In het productaanbod van Allkoestiek is een akoestische oplossing voor gymzalen te vinden.

Akoestische panelen als eyecatcher

Natuurlijk wil het oog ook wat. Wij denken dan ook niet alleen mee over de akoestiek, maar ook welke oplossing het best op de huisstijl en ruimte aansluit. Daarmee wordt jouw akoestische paneel ook direct een eyecatcher en sfeerbepaler van de ruimte.

Geluidsabsorptie loopt nogal uiteen

Een akoestische paneel pas je toe omdat je klachten heeft over de akoestiek in jouw ruimte. Het is van belang dat het akoestische wandpaneel dan ook daadwerkelijk bijdraagt aan een betere akoestiek. We komen in de praktijk vaak tegen dat hier te gemakkelijk over gedacht wordt. Men denkt dan met wandpaneeltjes van mindere kwaliteit een akoestisch probleem op te kunnen lossen. Dan worden wij erbij gehaald om een goede oplossing te realiseren.

Wij voeren altijd een nagalmtijdmeting uit en berekenen aan de hand van de gekozen producten of de gewenste nagalmtijden gehaald kunnen worden. Zo heb je een gegarandered een prima werkende oplossing voor jouw akoestische probleem. De gewenste nagalmtijden zullen wij adviseren en in samenspraak met jouw vaststellen.

Voor iedere ruimte

We hebben voor iedere ruimte akoestische panelen. Zo kunnen we je bijvoorbeeld aan panelen helpen die geschikt zijn voor kantoren, restaurants, kerken en gymzalen.

Voor ieder budget

Door een breed assortiment kunnen wij veelal toch een oplossing voor jouw akoestisch probleem bieden binnen jouw budget. Wij denken daarin graag met jouw mee.

Neem contact met ons op