Akoestiek peuterspeelzaal

voor minder prikkels bij kinderen

ONDERWIJS

Akoestiek van peuterspeelzaal verbeteren?

In een peuterspeelzaal is lichtinval en een goede hygiëne van groot belang. Doorgaans hebben deze ruimten dan ook veel glasoppervlak en hard afgewerkte vloeren. Het gevolg hiervan is dat deze ruimten gaan galmen. Het geluid blijft weerkaatsen en wordt niet geabsorbeerd. Hierdoor ontstaat een lawaaierige ruimte.

Peuterspeelzaal Puk en Muk Wekerom - Allcube® akoestische kubus
Akoestiek peuterspeelzaal verbeterenhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Het domino effect

Als kinderen spelen maken ze veel geluid wanneer ze zichzelf ook nog eens niet verstaanbaar kunnen maken gaan ze nog meer geluid maken. Er ontstaat een kakofonie van geluid met als gevolg dat leidsters en kinderen klachten krijgen. Vermoeidheid en hoofdpijn zijn dan ook veel gehoorde klachten in deze sector. In eerste instantie wordt niet altijd gedacht dat deze klachten een gevolg kunnen zijn van een ruimte met veel galm. Oftewel van een ruimte met een slechte akoestiek.

Vrolijke en kindveilige oplossingen

Een peuterspeelzaal nodigt uit om vrolijke, gekleurde akoestische oplossingen toe te passen. Allkoestiek heeft een breed assortiment. Kubussen, cilinders of plaatmateriaal in vrolijke vormen behoren tot de mogelijkheden en ook nog eens in kleur! Of wat dacht je van akoestische schilderijen in vrolijke designs. Onze materialen worden kindveilig gemonteerd.

Speelse akoestische oplossingen in peuterspeelzaal
Akoestiek verbeteren peuterspeelzaal


Plan van aanpak

Ons advies is om te starten met een nagalmtijdmeting. Hiermee kunnen we exact bepalen wat de nagalmtijden in de bestaande situatie zijn en vervolgens berekenen wat het tekort aan absorptie is. Dit vertalen we samen met jouw naar een materialisatie voorstel. 
De meting geeft ook eventuele problemen met weerkaatsing van geluid (flutterecho) weer en er zichtbaar in welke frequentie gebieden de problemen zitten. Wanneer wij vooraf meten dan kunnen wij garantie geven op het eindresultaat. De kosten voor de nagalmmeting krijg je geheel of gedeeltelijk terug bij een vervolgopdracht.

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!


Veel voorkomende ruimtes in het onderwijs
 

Producten die voor je interessant zijn

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij jouw ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws

 

 
 

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord