Akoestiek verbeteren in klaslokaal

voor rust in het lokaal

ONDERWIJS

Akoestiek van klaslokaal verbeteren?

Het belang van een goede akoestiek in een klaslokaal, leslokaal, studielokaal, instructielokaal of ander soort lesruimte wordt vaak onderschat. Natuurlijk zijn ventilatie, klimaat en licht belangrijke comfortaspecten. Maar akoestiek is net zo belangrijk.

Programma van eisen - Ruimteakoestiek

Daarom is in het programma van eisen - frisse scholen ook specifiek aandacht voor de ruimteakoestiek. Dit programma is opgesteld in opdracht van het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om een leidraad te geven bij nieuwbouw op verbouw van schoolgebouwen. Meer informatie in ons artikel  "Ruimteakoestiek in programma van eisen voor een frisse school"

Klaslokaal Radboud Universiteit Nijmegen - Allcylinder® akoestische cilinder
Akoestiek klaslokaal verbeterenhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Teveel echo

Zodra er sprake is van teveel galm(echo) in de klas spreken wij over een slechte akoestiek. Zodra de akoestiek slecht is gaat de spraakverstaanbaarheid achteruit en zal er veel rumoer zijn in de klas.

Voorkom gezondheidsklachten

Een optimale spraakverstaanbaarheid is van belang voor zowel de leerkracht als de leerling. Dit voorkomt dat de leerkracht zich overschreeuwt en daardoor gezondheidsklachten krijgt als hoofdpijn en vermoeidheid aan het eind van de dag. Leerlingen daarentegen raken minder snel uit hun concentratie en blijven ver uit de buurt van vermoeidheid en andere gezondheidsklachten.

Klaslokaal van de Wilhelmina basisschool in Best
Akoestiek lokaal verbeteren


Geluidsaborberend materiaal

Voor een optimale akoestiek in de klas is het van belang de juiste hoeveelheid absorberende materialen toe te passen. Ieder materiaal heeft zijn eigen absorptiewaarden. Om te bepalen of de juiste hoeveelheid en het juist absorptiemateriaal wordt toegepast is het van belang om een nagalmtijdmeting uit te voeren. Dit brengt de akoestiek van de ruimte in kaart. Op basis van de meting kunnen wij een gegarandeerd advies geven.

Vraag een gratis quickscan aan

Hoge School Utrecht - Allceiling® akoestische elementen
Akoestiek verbetert in lokaal van de Hoge Universiteit van Utrecht

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Producten die voor je interessant zijn

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij jouw ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws