Akoestiek verbeteren in aula

voorkomt een kakafonie van geluid

ONDERWIJS

Akoestiek van de aula verbeteren?

Een aula is een ruimte of zaal bedoeld voor gemeenschappelijke bijeenkomsten of als ruimten waar men tijdens een pauze kan ontspannen. In een aula is het belangrijk dat het geluid beheersbaar blijft. Een goede akoestiek zorgt voor fijn communiceren onderling maar ook voor het goed verstaan van een spreker.

Akoestische vebeteringen in Aula van Lentiz college te Naaldwijk
Akoestische verbeteringen in Aula van schoolhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Het ontstaan van een slechte akoestiek

Wanneer de aula is afgewerkt met voornamelijk harde materialen dan ontbreekt daardoor geluidsabsorberend materiaal. Het geluid kan dan niet worden opgenomen en zal gaan weerkaatsen. Het geluid blijft te lang in de ruimte hangen. Er ontstaat dan een kakofonie van geluid waardoor onderling communiceren lastig is. Vaak gaan mensen nog harder praten om zichzelf verstaanbaar te maken. Zeker in het onderwijs geeft dit teveel prikkels voor leerlingen.

Maar ook een spreker in de aula zal veel hinder ondervinden van een slechte akoestiek. Toehoorders zijn snel afgeleid wanneer een spreker niet te verstaan is. Daardoor staat rumoer en kan de spreker zich helemaal niet verstaanbaar maken.

Waarom is akoestiek zo belangrijk?

Daar waar veel mensen bij elkaar komen is een aangenaam akoestisch klimaat van groot belang.

Een aula vervult zoals gezegd meerdere functie's. Als ruimte om te ontspannen wil men met elkaar kunnen praten zonder gestoord te worden door andere gesprekken. Misschien wil men graag achtergrondmuziek hebben maar blijkt dat onmogelijk omdat deze teveel doorklinkt in de aula.

Wanneer er sprake is van een spreker, presentatie of soms zelfs een voorstelling dienen de luisteraars het verhaal goed te kunnen volgen. Ook daarom is een goede akoestiek van belang.

Aula Christelijk College Groevenbeek - Allcylinder® akoestische cilinder hortizontaal
Akoestiek verbeteren in aula van onderwijsinstelling

 

Laat jouw akoestiek in kaart brengen

Allkoestiek brengt met behulp van een nagalmtijdmeting de akoestiek in jouw aula in kaart. Daarmee komen de pijnpunten direct naar boven. Op basis van deze nagalmtijdmeting, ons rekenprogramma en onze ervaring geven wij advies over de te nemen akoestische maatregelen. Dit gaat in overleg en is afhankelijk van budget, smaak en bovenal benodigde hoeveelheden.

Jouw akoestiek verbeteren?

Akoestische oplossingen als onderdeel van jouw interieur

Akoestische oplossingen kunnen tegelijk ook een leuke aanvulling geven aan het interieur. Door te spelen met vorm, kleur en de mogelijkheid om verlichting te integreren is akoestiek vaak een welkome aanvulling op het interieur. Het is zelfs mogelijk om met eigen gekozen afbeeldingen te werken.

Dankzij het brede assortiment en het creatief meedenken van het Allkoestiek team komen er vaak leuke akoestische oplossingen op tafel.

Bent je geïnteresseerd in onze oplossingen ga dan naar onze productcatalogus of bekijk een aantal van de door ons uitgevoerde projecten om inspiratie op te doen.

Uiteraard helpen wij je graag verder door. Neem contact op met één van onze medewerkers voor telefonisch advies.

Aula Sint-Vituscollege - Allcylinder® akoestische cilinder
Akoestiek verbeteren aula va een school

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Producten die voor jou interessant zijn

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij jouw ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws