Akoestiek kinderdagverblijf verbeteren

rust voor kinderen en leidsters

Akoestiek verbeteren kinderdagverblijf

ONDERWIJS

Akoestiek van kinderdagverblijf verbeteren?

De akoestiek in een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang is een belangrijk comfortaspect net als de kindveilige inrichting en het feit dat de kachel brand. Wanneer je eigenaar bent van een kinderdagverblijf of -opvang waar de akoestiek zeer slecht is, dan is het voor de gezondheid en het welbevinden van zowel de kinderen als de medewerkers aan te bevelen om de akoestiek in het kinderdagverblijf of de -opvang te laten verbeteren door een professioneel bedrijf.

Bent je op zoek naar een bedrijf dat de akoestiek in het kinderdagverblijf met een praktische kijk op zaken kan verbeteren? Neem dan contact op met Allkoestiek.

Akoestiek kinderdagverblijf verbeterenhttps://allkoestiek.nl/disclaimer https://allkoestiek.nl/disclaimer Mike Buijs Allkoestiek B.V.


Waarom is akoestiek in een kinderdagverblijf zo belangrijk

Een goede akoestiek in een kinderdagverblijf is heel belangrijk. Kinderen maken veel geluid, onder andere tijdens het spelen of wanneer zij huilen of schreeuwen. Wanneer de nagalmtijd lang is dan neemt het geluidsniveau in de ruimte toe. In het kader van lawaai voedt lawaai zullen kinderen en leidsters automatisch de neiging hebben harder te gaan praten, schreeuwen of huilen. Hierdoor nemen de problemen alleen maar toe.

Door te zorgen voor een goede akoestiek en het absorberen van het teveel aan geluid in het kinderdagverblijf, voorkomt je dat de geluiden hinderlijk worden voor zowel de kinderen als leidsters. Een werkomgeving met een prettige akoestiek is eenvoudig te realiseren. Werknemers en kinderen zullen je dankbaar zijn en met meer werk- en speelplezier in de ruimte verblijven. Een goede akoestiek in een kinderdagverblijf vraagt om een investering echter verdient zich ruimschoots terug in de kwaliteit van dienstverlening. Wij vertellen je graag meer over onze mogelijkheden.

Stichting Kinderopvang De Ballon Bennebroek - Allcube® akoestische kubus
Akoestiek verbeteren kinderdagverblijf


Welke richtlijn is er van toepassing voor de akoestiek in een kinderdagverblijf

Voor de akoestiek in een kinderdagverblijf zijn richtlijnen opgesteld en hanteert ondermeer de GGD een eis. Dit heeft te maken met het feit dat een slechte akoestiek in een kinderdagverblijf blijvende (gehoor)schade kan veroorzaken en zelfs kan leiden tot ziekte onder medewerkers. Een slechte akoestiek veroorzaakt namelijk stress en vermoeidheid, zowel bij medewerkers als bij de kinderen die opgevangen worden.

Het Waarborgfonds Kinderopvang heeft in 2019 een nieuw hulpmiddel gepresenteerd: het Kwaliteitskader Huisvesting Kinderopvang. Huisvestiging is een van de middelen die organisaties tot hun beschikking hebben om nu en in de toekomst goede kinderopvang aan te bieden. Het Kwaliteitskader is een werkdocument met een reeks eenduidige, herkenbare en praktisch toepasbare kwaliteitscriteria ten aanzien van de Beleving, Gebruik en Techniek van een kinderdagverblijf. Het helpt bij het bepalen van de eigen visie op basiskwaliteit van de gebouwen, zowel voor de dagopvang (0-4 jaar) als de buitenschoolse opvang (4-12 jaar).

De kwaliteitscriteria moeten worden opgevat als richtinggevend en niet als norm. Ze vloeien voort uit praktijkervaringen en vragen aandacht voor zaken die niet door de huidige wetgeving (bouwbesluit) worden ondervangen, maar die wel mede de kwaliteit van de huisvesting gedurende de gehele levensduur bepalen.

Akoestisch comfort is ook onderdeel van dit Kwaliteitskader, waarbij geadviseerd wordt dat de gemiddelde nagalmtijd in een ingerichte groepsruimte maximaal 0,60 seconden bedraagt.

Hoe pakken wij de akoestische problemen aan

Wij voeren graag een nagalmmeting voor je uit en kunnen je op basis van de uitkomsten adviseren over de oplossing om de akoestiek in een kinderdagverblijf te verbeteren.

Complete montage behoort ook tot onze mogelijkheden. Uiteraard kunnen wij een vrijblijvende offerte voor je opstellen wanneer je dit wenst.

Vraag een gratis quickscan aan

(t.w.v. € 185,00)

  • Bezoek op locatie
  • Nagalmtijdmeting
  • Advies op maat
Vraag een gratis quickscan aan

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!


Veel voorkomende ruimtes in het onderwijs
 

Producten die voor je interessant zijn

Iedere situatie vraagt om een oplossing die past bij jouw ruimte en het budget. Samen vinden we altijd een geschikte akoestische oplossing die leidt tot het gewenste comfort.

Allkoestiek bedrijfsbrochure

Allkoestiek bedrijfsbrochure

In alle rust onze werkwijze en mogelijkheden nog eens nalezen of infomatie sturen aan iemand waarvoor onze diensten en producten interessant zouden kunnen zijn?

 
Mailchimp nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief met

  • Tips voor betere akoestiek
  • Projecten in beeld en geluid (hoor zelf het verschil!)
  • Onze nieuwste producten en het laatste nieuws